algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Personalitats del món artístic, esportiu i polític se sumen a la campanya del tren

La marxa s'iniciarà a Capdepera i acabarà en festa a Manacor

Nombroses personalitats de l'art, la música, la política i l'esport han donat suport a la Marxa pel Tren de Llevant que tindrà lloc durant gairebé tot el dia de demà, dissabte, 12 de setembre, tot coincidint amb la Diada de Mallorca.

Entre aquestes personalitats que s'han sumat a la convocatòria, és necessari destacar el jugador de futbol internacional blaugrana nascut a Manacor, Miquel Àngel Nadal. En aquests darrers dies, també s'han sumat a la reivindicació per aconseguir el tren del Llevant la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar; el músic Joan Bibiloni i el president de l'Obra Cultural Balear, Antoni Mir.

Ara els propers objectius dels organitzadors són Joan Verger, president del PP balear i conseller de Foment; Eberhard Grosske, president d'Esquerra Unida; Tomeu Català, del Projecte Home; Carles Moyà, tennista; Francesc Antic, candidat del PSIB a la presidència del Govern, i Jaume Matas, president de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, amb qui s'ha contactat a través del correu electrònic.

Un dels promotors, el periodista de TV3 Miquel Piris, ha volgut especificar que «nosaltres no anam en contra del cotxe per sistema, consideram que els 60.000 milions de pessetes que s'han d'invertir en carreteres es destinin a la millora de les carreteres, a la reimplantació del tren i a potenciar el transport públic. Així mateix, s'ha d'aprofitar el canvi ideològic del president Jaume Matas i la seva intenció d'aturar la construcció i preservar el paisatge, ja que això repercutirà en un atractiu turístic i la millora de la qualitat de vida per a tots els mallorquins».

Piris també ha volgut fer una reflexió: «el primer causant del forat de la capa d'ozó és el CO2 que produeixen els cotxes i si això pot fer desaparèixer algunes illes del Pacífic no vull pensar què passarà si desapareixen les platges de Mallorca, que són el nostre futur. Tal vegada, Joan Verger s'hauria de replantejar dirigir l'autopista cap al puig Major, potser l'únic que se salvi, encara que sigui en un futur llunyà», conclou Piris, que ha participat molt activament en l'organització d'aquests actes.

La marxa pel tren s'iniciarà a les 8.30 des de la plaça Orient de Capdepera cap a l'estació d'Artà i se'n anirà per les vies del tren fins arribar a Manacor, on es farà una festa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.