cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.15°

Les diferències entre transportistes i Foment es resoldran als jutjats

La patronal del transport regular interposarà en els propers dies una demanda judicial contra la conselleria de Foment un cop que el director general d'Infraestructures, Joan Antoni Ramonell, els comunicà ahir el manteniment de la convalidació de les concessions de línies a Autocares Manacor SA (Aumasa).

Aquesta decisió de Foment s'ha adoptat després que els serveis jurídics de la conselleria elaborassin un informe en què es considera legal aquesta convalidació.

Així les coses, el president de l'Agrupació Empresarial del Servei Regular de Viatgers de les Balears, Rafael Llompart, explicà que avui mateix es posaran en contacte amb els advocats per tirar endavant el contenciós administratiu que presentarà la patronal i que acompanyarà els que presentaran les empreses afectades per la convalidació de línies a Aumasa.

Segons la patronal, les línies d'Aumasa duplicaran algunes de les rutes que ja cobrien aquestes altres empreses del transport regular, per la qual cosa perdran una quota important de clients, que Llompart xifrà en un 80 per cent. Les línies afectades són bàsicament les de Can Picafort, Alcúdia i Pollença.

Llompart indicà que a partir d'ara els concessionaris de les línies regulars «ja no es podran fiar» del Govern, ja que es posa en perill el futur d'algunes empreses amb aquesta duplicitat de línies. Aquesta manca de confiança pot perjudicar la disposició dels diferents transportistes a invertir en la renovació de flotes i en una millora del servei, segons explicà Llompart.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.