nubes dispersas
  • Màx: 19.36°
  • Mín: 13.93°
19°

El Tribunal Superior posa el Dret Foral illenc per sobre del Codi Civil espanyol

El Dret foral mallorquí és un dret propi i no un privilegi, i per tant la seva aplicació està per sobre del Codi civil que regeig tot l'Estat. Aquesta és la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Balears, i concretament del magistrat Rafel Perera, davant un curiós cas d'una senyora que presentà demanda perquè el seu marit havia hipotecat l'habitatge familiar sense el seu consentiment.

La sentència dóna la raó a l'entitat bancària titular de la hipoteca i no a la senyora. Segons una primera sentència de l'Audiència es considerà, tal com assenyala la normativa estatal, que per subscriure una hipoteca d'un habitatge familiar és necessària la signatura dels dos cònjugues. No obstant això, Rafel Perera considera que s'ha de respectar la legislació pròpia mallorquina, i més tenint en compte que l'any 1990 el parlament Balear modificà el Dret foral, però no entrà en aquesta qüestió.

La sentència ha causat un notable alè entre les entitats bancàries, ja que si s'hagués confirmat el criteri de l'Audiència serien necessàries les dues signatures. Ara els bancs podran executar totes les hipoteques impagades i signades per un dels dos cònjugues.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.