cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.73°

Els pares demanen al Govern que professionalitzi la tasca de les APA

En principi volen crear una escola de pares perquè estiguin més ben preparats

El president de la Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes (FAPA), Joan Pons, ha demanat al conseller d'Educació, Manuel Ferrer, la creació d'una escola de pares, l'objectiu de la qual seria la formació d'aquest col·lectiu, per tal que sàpiguen com dirigir i coordinar una APA. Però l'objectiu últim és que aquestes persones, una vegada preparades, es poguessin dedicar a les APA i, per tant, tenir una compensació econòmica. En poques paraules, la professionalització dels pares d'alumnes.
Pons aposta per la revitalització de les associacions de pares, que han de recuperar el paper que tenien en el món educatiu. Però per aconseguir-ho es necessita gent dedicada que substitueixi la mena de voluntariat que conformen els pares que, en l'actualitat, coordinen les APA dels centres a les Illes Balears. A més a més, també es necessita finançament, tant per la creació de l'escola i la impartició dels cursos formatius, com per aconseguir la compensació econòmica dels possibles professionals.

Utopia

No obstant això, Pons és conscient que les coses s'han de fer a poc a poc. «La professionalització és una utopia de moment. Hem de començar per conscienciar i formar els pares amb l'escola».
En els darrers anys, FAPA ja impartia alguns cursos formatius, però sense cap suport institucional. Ara voldrien ampliar l'oferta i millorar-la mitjançant ajudes econòmiques del Govern.

Campanya de Consells Escolars

Un altre dels ambiciosos projectes que FAPA ha presentat al Govern és el de preparar una Campanya de Consells Escolars. Aquesta iniciativa pretén aconseguir una major participació en les eleccions als consells escolars de cada centre, mitjançant la conscienciació de la comunitat escolar de la importància que tenen, ja que el consell escolar és l'equip de govern de cada centre.
La primera passa, segons explicà Joan Pons, és que el Govern redacti una ordre que concentri les eleccions de tots els centres en un mateix dia. Posteriorment, s'hauria de fer una campanya de promoció per animar la gent a votar, igual que es fa en qualsevol altre procés electoral.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.