algo de nubes
  • Màx: 17.06°
  • Mín: 7.61°
17°

La Sala ofereix a la Guàrdia Civil instal·lar-se a l'edifici de la Creu Roja

La caserna es troba en ruïnes i volen evitar que la Benemèrita es traslladi a Manacor

L'Ajuntament de Felanitx oferirà a la Guàrdia Civil instal·lar-se a l'edifici de la Creu Roja, situat a la carretera de Portocolom. D'aquesta manera es vol evitar que el Cos de la Benemèrita sigui traslladat a Manacor per la manca d'edifici a Felanitx, arran de l'estat de runes que presenta la caserna.

La Creu Roja ha remès a l'Ajuntament de Felanitx un escrit en què renuncia a l'ús d'aquest edifici i ara, segons comentà el batle, Miquel Riera (PSOE), «estam cercant un altre local al centre del poble per ubicar-hi aquesta entitat benèfica i cedirem l'edifici que fins ara ocupava a la Guàrdia Civil». Aquesta serà una de les qüestions que es tractaran a la sessió plenària del Consistori felanitxer de dilluns a vespre. «A la sessió plenària s'informarà de la renúncia de l'edifici per part de la Creu Roja i tot just després podrem iniciar els tràmits per procedir a la cessió del immoble, que és de propietat municipal, a la Benemèrita», afegí el batle Riera.

Caserna perillosa

La caserna que ha ocupat tota la vida la Guàrdia Civil a Felanitx, al carrer Rocaberti, a final dels mes de juny, va haver de ser desallotjada per l'estat de runes que patia i davant el perill que significava pels agents. Fins i tot un tram de cel ràs de la planta baixa es va esbucar i provocà ferides a un agent que estava de servei en les dependències de portes. Com a mesura provisional, la Guàrdia Civil fou traslladada a l'edifici del costat de l'Escola de Música, però se sabia que en el mes de setembre, amb el començament de les classes, les aules no podien ser utilitzades per la Guàrdia Civil.

Miquel Riera comentà que la cessió de l'edifici de la Creu Roja, en principi, «serà per tres anys i llavors ja veurem si es prorroga o es fa definitiva, tot dependrà si des de Madrid hi ha dotació pressupostària per construir un nou quarter», puntualitzà el batle.

Fonts de la Guàrdia Civil consultades per Diari de Balears han explicat que l'edifici de la carretera de Portocolom és una bona ubicació pels agents, ja que és un lloc amb bona comunicació amb tots els punts del municipi i principalment amb les carreteres de més trànsit que condueixen als nuclis costaners.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.