nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 6.85°

La Plataforma de les Estacions cerca vies per impugnar el concurs de l'obra

Bueno: «Prevalen criteris econòmics i electorals per sobre dels ciutadans»

Diverses entitats ciutadanes han constituït la Plataforma parc de les Estacions per demanar que s'aturi el concurs d'empreses organitzat pel consorci de la junta del parc i se'l declari desert, per poder convocar així un concurs internacional d'idees.

Malgrat que aquesta és la primera sol·licitud que els organismes faran arribar al batle de Palma Joan Fageda, per mitjà d'un manifest que cada entitat firmarà, la Plataforma també té previst estudiar els mecanismes legals per veure si pot impugnar el plec de condicions que regirà el futur projecte del parc. Així ho anuncià ahir la presidenta de la Federació de l'Associació de Veïns de Palma, Rosa Bueno.

A la vegada, Bueno insistí en la necessitat de fer minvar la política «agressiva» que en matèria urbanística està duent a terme l'Ajuntament de Palma i que afectarà de ple el futur parc de les Estacions. «Els governants consideren Palma com un solar i prevalen els criteris econòmics i electoralistes i, per això, tenen poc en compte el ciutadà», comentà Bueno. Al mateix temps, la presidenta explicà la contradicció en què diu que incorre Joan Fageda quan intenta construir un aparcament al mateix centre i alhora insisteix en la necessitat de descongestionar l'àrea obrint aparcaments als accessos de la ciutat. Aquest mateix esperit mostrà Josep Lluís Carbonero, del GOB, quan criticà la mancança d'espais verds en pro del ciment. «Al parc no podran sembrar-hi arbres perquè a baix hi haurà un aparcament, hauran de ser pasteres. Volem un parc autèntic amb arbres, un pulmó verd». Per això, les entitats que conformen la plataforma, i entre les quals s'integra, a més de la Federació de Veïns, ARCA, la Lliga Ciutadana, l'Associació d'Artistes Visuals de les Illes Balears, UGT i CC OO, GOB, Lobby de dones i s'Altra Senalla, demanen a Fageda que reconsideri l'aparcament.

En aquesta línia es ponuncià Joan Pascual, d'ARCA, quan demanà la necessitat d'activar la falca verda i crear el corresponent concurs d'idees.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.