cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

Sorpresa entre les navilieres per la restricció del 33% de descompte als vols entre illes

Confien que la bonificació s'ampliï al transport marítim

Ningú no acaba d'entendre per què l'ampliació del descompte per a residents en el transport interinsular s'ha limitat al trànsit aeri i no afecta també el marítim, mentre l'Executiu no dóna cap resposta o explicació al respecte.

Les navilieres també han rebut amb sorpresa aquesta limitació. Agents de viatges i clients els reclamen l'aplicació d'una bonificació del 33 per cent sobre el preu del bitllet que la llei no estableix, ja que el decret aprovat pel Govern central el passat 31 de juliol i que entrà en vigor dissabte passat només es refereix al trànsit aeri. Els clients de les navilieres només tenen dret, per tant, a una rebaixa del 10 per cent.

Davant aquesta situació, el delegat a Balears de la Trasmediterrània, Jesús Àlvarez, manifestà la seva sorpresa i confià que l'error s'esmeni ja que si no se'n derivarà una situació de desavantatge competitiu. Àlvarez afegí que esperen una reacció del Govern balear, encara que de moment ningú no els ha donat cap tipus d'explicació.

En la mateixa línia, Eduard Riera, director comercial d'Iscomar, que actualment realitza la línia regular de passatgers entre Alcúdia i Ciutadella, explicà que estan a l'espera que també s'aprovi l'ampliació del descompte per al trànsit marítim.

Per la seva banda, el president de la Confederació d'Associacions Empresarials de Balears, Josep Oliver, indicà que allò desitjable hauria estat que la bonificació s'ampliàs alhora en els dos tipus de transport perquè si no «pot crear una certa competència desigual». Oliver recordà que els canaris es troben en la mateixa situació i confià que l'Executiu autonòmic trobi alguna solució.

Mentrestant, des de la Conselleria d'Economia no es dóna cap tipus d'explicació sobre aquesta qüestió i es manté la incògnita sobre si en un futur immediat s'aprovarà també per al transport marítim la bonificació als residents. No deixa de sorpendre que a la Conselleria de Transports hi havia la creença generalitzada que el 33 per cent de descompte afectava el transport en general entre les Illes, marítim i aeri.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.