algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Caps del món polític i cultural, amb la marxa del Llevant per reivindicar el tren

La caminada de Capdepera a Manacor servirà per reivindicar el ferrocarril davant de les autopistes

El proper dia 12 de setembre no només serà la Diada de Mallorca. Per a molts, també serà el dia del tren.

Com ja anuncià Diari de Balears en dies passats, durant la jornada se celebrarà una marxa a peu des de Capdepera a Manacor, organitzada per Joves del Llevant amb el suport del Grup Ornitològic Balear (GOB). L'esdeveniment pretén reivindicar la implantació del ferrocarril en detriment de les autopistes.

Totes dues entitats, representades per Pere i Miquel Piris d'una banda, i pel secretari general dels ecologistes, Miquel Àngel March, presentaren ahir de forma oficial el programa.

De tota manera, aquesta vegada es valgueren també de l'estendard que que representen per a la seva causa personalitats polítiques i culturals que els donen suport. En la llista de personatges que han mostrat la seva adhesió hi trobam l'advocat i polític Josep Melià; el secretari general del PSM, Pere Sampol; el batle d'Artà, Miquel Santandreu; els compositors i cantants Biel Majoral, Maria del Mar Bonet i Tomeu Penya, i el pintor Miquel Barceló.

Tots es fan una pregunta, que ahir formulà Miquel Piris davant els mitjans de comunicació: «Per què si som la comunitat autònoma amb una renda per càpita més alta de tot l'Estat i amb els imposts que pagam no podem tenir uns serveis de transport públic com el que ens mereixem?». La qüestió formava part de la roda de premsa que oferiren en la pròpia andana de l'estació de Marratxí on havien arribat, com no podia ser d'altra manera, en tren.

De la seva banda, March criticà que el pla de carreteres de Mallorca disposi una inversió de 112.000 milions de pessetes, «la major part dels quals es destinen a la construcció d'autopistes i d'autovies», quan l'«l'única inversió prevista en ferrocarril és de 1.500 milions de pessetes per a la reobertura de la línia que unia Inca i sa Pobla». Per contra, queden oblidades les destinacions que precisament dia 12 es recorreran a peu.

Per raons com aquesta, els germans Piris i March recordaren que emprendran la caminada, amb tots els que vulguin afegir-s'hi, al llarg de les antigues vies del ferrocarril que circulava per les terres del Llevant, amb una de mai no instituïda però també reivindicada, que voldrien que arribàs fins a Capdepera.

Precisament des de la plaça d'Orient d'aquesta localitat començarà la marxa a les vuit i mitja del matí, per després passar per Artà una hora i mitja més tard, després per Son Servera a les dotze i mitja del migdia, per Son Carrió a les dues i mitja, i per Sant Llorenç en haver passat dues hores, on l'Ajuntament convidarà els caminaires a menjar. El punt final serà a Manacor, on se celebrarà un concert a l'estació del tren a partir de les sis de l'horabaixa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.