nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.44°
13°

Arca denuncia la conversió d'un porxo en xalet de dues plantes

L'Ajuntament no prendrà cap decisió fins la setmana que ve

L'Associació Arca ha presentat davant la Comissió de Patrimoni i davant l'Ajuntament una denúncia per la suposada substitució d'un porxo d'un olivar per un xalet de dues plantes en la parcel·la annexa al camí Vell de Sóller a Fornalutx.

Segons Arca, les obres es realitzen amb un sol permís per rehabilitar un porxo, en cap cas per fer una nova construcció.

Aquestes obres s'executen a 100 metres del porxo esbucat i tenen una segona planta construïda, i segons Arca, l'ampliació no pot superar el 25% sobre la superfície original del porxo.

La zona on es troba el porxo està catalogada com a Àrea Rural d'Interès Paisatgístic i es considera que es vulneren articles de la Llei d'Espais Naturals, ja que no es pot construir en prominència del terreny en àrea declarada o cim.

Davant tot plegat, Arca, que creu que cal protegir els porxos de la zona per esser exponents d'una arquitectura popular en vies de desaparició, ha demanat la paralització de les obres, tot fent una revisió de la llicència obtinguda.

Posats en contacte amb el batle de Fornalutx, Josep Puig, aquest ha assegurat a Diari de Balears tenir coneixement de la denúncia, tot i que encara no s'ha pres cap decisió al respecte, ja que la propera reunió de la comissió d'obres no tindrà lloc fins passades les festes patronals.

En qualsevol cas, ha confirmat que el propietari havia demanat llicència sols per reformar el porxo, i que a l'hora de la veritat el que ha fet ha estat tomar-lo i fer una construcció nova, fet que podria ser l'única irregularitat que s'hauria produït.

El batle ha assegurat també que la nova construcció s'ha fet emprant els metres quadrats permesos, és a dir, els mateixos que ocupava el porxo, per la qual cosa en aquest sentit no es pot parlar d'il·legalitat.

En qualsevol cas, el batle no ha volgut fer cap diagnòstic sobre la decisió que es pugui prendre quant a la denúncia, ja que s'ha d'estudiar, i com s'ha dit, no es discutirà fins la setmana que ve.

Puig no ha amagat la seva sorpresa per la denúncia, ja que com s'ha dit, sembla que l'obra s'ha fet dins els marcs legals permesos i per tant aquesta podria estar fora de lloc. En qualsevol cas, també caldrà estar atents a la decisió que prengui la Comissió de Patrimoni del CIM, on també ha arribat la denúncia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.