algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 7.61°
15°

12.000 places turístiques són dins urbanitzacions que la Sala no ha rebut

Els hotelers critiquen que aquesta situació provoca greus perjudicis a la zona

Unes 12.000 places hoteleres de les 15.000 registrades al terme municipal de Manacor són dins urbanitzacions que no estan rebudes per l'Ajuntament.

El president de l'Associació Hotelera de Cales de Mallorca i Portocristo, Pedro Oz, ha criticat que aquesta situació provoca greus pèrdues econòmiques a la zona, concretament a Cala Anguila, Cala Mendia, Cala Romàntica, Es Domingos, Tropicana, Es Pinaró i Cales de Mallorca, perquè no poden disposar de subvencions per part del Govern balear per embellir la zona.

Segons Pedro Oz, «d'aquesta situació deriva la mancança de la major part dels serveis bàsics, així com l'oferiment d'una imatge poc atractiva per als turistes, a qui generalment se'ls ha venut uns dies d'estada a establiments de categoria alta.

Actualment, l'Ajuntament de Manacor només ha iniciat les tramitacions per gestionar la urbanització de Cales de Mallorca que, si es compleixen els terminis, començarà a ser rebuda a final del mes de setembre.

La resta de les urbanitzacions, la major part de les quals daten de la dècada dels anys 70, es troben sense perspectives a curt termini d'estar rebudes per l'Ajuntament.

La manca de recepció d'aquestes zones costaneres suposa que «no hi hagi unitat sanitària, ni vigilància policíaca i que els serveis d'enllumenat públic i manteniment de la zona siguin quasi inexistents».

Oz també expressa que «no es pot optar a ajudes dels plans de millora d'infraestructura, com el Pla Mirall, perquè existeix una mancança generalitzada de zones pera vianants o zones verdes degudament arreglades».

El president del col.lectiu hoteler, va declarar a Última Hora Radio Part Forana que «l'Ajuntament viu d'esquena a la seva zona costanera i al seu turisme. L'activitat turística suposa, directament o indirecta, un 80 per cent dels ingressos del Consistori i hauria de començar a planificar actuacions per poder rebre paulatinament totes aquestes zones i garantir, a la vegada, el futur turístic del municipi de Manacor».

El delegat de Portocristo, Antoni Vives (PP), afirmà que «fins el moment, els hotelers no han oferit molta col.laboració a l'Ajuntament per millorar la situació».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.