lluvia ligera
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.9°

Els veïns de Portocolom es mobilitzen contra l'excés de renou

150 persones es mostren «indignades» i han posat el tema en mans dels advocats

Un grup de veïns de Portocolom, en representació de 150 persones, es reuniren dilluns per tal de prendre mesures i començar a mobilitzar-se per l'excés de renous en el nucli costaner. Els veïns, residents en el carrer Assumpció i als voltants, han posat el tema en mans dels advocats i fan comptes arribar fins a les darreres conseqüències per tal que els respectin el seu dret al descans. Davant això el batle de Felanitx, Miquel Riera (PSOE), es mostrà sorprès perquè afirmà que fins ara no havia rebut cap queixa pels renous».
Les principals reivindicacions dels veïns van encaminades contra els bars que tenen aparells de música a l'interior de l'establiment, però amb les finestres obertes i la potència la música surt i això fa que no puguin descansar. També es queixen dels renous de motos i reclamen major dotació de vigilància policíaca i que es controli la venda d'alcohol als menors de 16 anys. Per reivindicar totes aquestes accions tots els veïns afectats signaran un document demanant l'actuació immediata de l'Ajuntament. Pensen entrevistar-se amb els responsables municipals ara que s'han constituït en una plataforma veïnal unificada dels veïns de la zona del carrer Assumpció.
Segons explicaren els veïns, «els bars estan oberts fins a les 6'30 o les 7'00 hores de la matinada i a més de la música, quan tanquen els establiments, els empleats comencen a netejar i fan renous quan buiden les botelles dins els contenidors».
Aquest important grup d'afectats comentaren també que fa més de 7 anys que lluiten contra aquests renous i «hem presentat denúncies davant Delegació de Govern, la Policia Local i fins i tot els jujtats de Manacor, però sempre de forma individual. A partir d'ara ho farem de manera conjunta i després de les reunions amb els responsables del Consistori si no ens donen una solució estam disposats a arribar fins a les darreres conseqüències demanant el dret constitucional al descans». Els veïns apunten que s'han d'aixecar prest per anar a fer feina i no poden dormir pels renous.
Per la seva banda el batle de Felanitx, Miquel Riera (PSOE), es mostrà disposat a rebre els veïns de Portocolom que es queixen dels renous. El batle explicà també que «l'ordenança s'ha aplicat durant tot l'estiu i fins ara no hem rebut cap queixa i la rebem mitjançant el diari. Comprovarem si la Policia Local fa complir l'ordenança així com pertoca». El batle també hi afegí que «és estrany que les queixes arribin ara, quan ja acaba l'estiu, i no els mesos de juny, juliol i agost».

Dues parts enfrontades  

L'Ajuntament de Felanitx ha de fer d'àrbitre enmig de dues parts enfrontades. Per una banda aquests veïns que comencen a mobilitzar-se cansats de renous de música i motos. Per l'altre costat tenim els propietaris de bars, restaurants i hotels que consideren vital per als seus negocis les actuacions musicals i han criticat obertament l'Ajuntament quan va aprovar l'ordenança. Aquí també s'hi ha d'afegir que el Govern balear va interposar un contenciós administratiu contra l'Ajuntament perquè considera l'ordenança dels renous molt permissiva. Davant això l'Ajuntament és el blanc de totes les crítiques i ha de ballar amb la més lletja.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.