cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

5 flors que són presents a la majoria de les vetlles i enterraments a les Balears

Any rere any, a les Balears tenen lloc aproximadament unes vuit mil defuncions, tot i que el 2022 les xifres van ser més altes fins i tot que el 2020 en ple COVID-19. En qualsevol cas, això significa que moltes famílies ho passen malament vetllant als seus éssers estimats.

Avui parlarem precisament d’aquest procés. En concret, aprofundirem en la presència de flors, un element que adquireix una especial rellevància als sepelis, així com en dates especials com el dia de Tots Sants. Saps que cinc flors en concret són les que acostumen a veure’s més als tanatoris, crematoris i cementiris?

Per tal d’esbrinar de quines es tracta, ens hem posat en contacte amb una pàgina web especialitzada: enviocoronas. El seu servei consisteix a fer arribar flors funeràries a tota Espanya, incloent-hi les Balears. En preguntar sobre quines són les més exitoses a les nostres illes, aquestes han estat les seves respostes.

Roses

Són nombrosos els aspectes que donen peu a què les roses estiguin a la pràctica totalitat de sepelis organitzats a les Illes Balears. Un dels més importants fa referència a l’amplíssima gamma de tonalitats, factor que es tradueix a poder triar just aquell color que sigui més adequat per l’escenari en qüestió.

Per exemple, aquelles que tenen una tonalitat blanquinosa solen utilitzar-se per tal de fer arranjaments funeraris a amics i coneguts. Però, què succeeix en cas de tractar-se d’algun ésser estimat que formava part de la família? És llavors quan el color vermell es converteix en l’ideal.

Com pots veure, estem davant d’una flor que és versàtil a més no poder, un factor positiu que és tingut molt en compte a l’hora de triar l’element vegetal que estarà present a l’enterrament o la vetlla.

Lliris

En ambdós esdeveniments, els lliris també estan molt presents no només a les Illes Balears. Sabies que a la resta d’Espanya són unes de les flors més venudes quan s’acosta el dia de Tots Sants? Això no sorprèn si valorem l’elegància que desprenen.

Aquestes flors tenen un altre sinònim: bondat. Bàsicament, és degut a la tonalitat blanca, la qual deixa entreveure que la persona a la qual s’acomiada era pura, innocent i bona amb tothom.

Això sí, cal dir que no totes les parts del lliri són blanques. Algunes d’elles presenten altres tonalitats, el qual no és d’estranyar en comprendre quines són les parts de la flor i les seves funcions.

Si vols informar-te sobre aquest aspecte i d’altres que també adquireixen importància en relació amb l’apassionant món de les flors, el blog oficial de l’empresa anteriorment esmentada -envíocoronas- és molt recomanable. Allà trobaràs articles escrits per professionals experimentats i interioritzaràs conceptes interessants relacionats tant amb els lliris com amb la resta de flors molt presents a les vetlles i als enterraments de les nostres illes.

Clavells

Recordes que abans hem parlat de dos colors tan recomanables per un sepeli com el blanc i el vermell? Els clavells ofereixen la possibilitat de decantar-se per ambdues tonalitats, així com per una altra que també compta amb molta presència a les Balears: la rosada.

Tot i que el color rosa té diversos significats, el més important és el d’agraïment per tot el que la persona que ens ha deixat va fer per nosaltres quan estava viva. També és sinònim de l’enorme estima que se li tenia i que romandrà intacte mentre se la continuï recordant.

Margarides

Potser sembla contradictori, ja que és habitual que s’associï les margarides amb l’alegria. Però, i si la persona que ha mort no voldria que els assistents a la seva vetlla estiguessin tristos? Tots coneixem a algú molt optimista, al qui faria feliç poder veure des d’allà on fos unes flors tan maques com les margarides.

Crisantems

Certament, no està sent l’hivern més fred de la història recent a les Balears. Així i tot, no es pot dir que les temperatures siguin elevades. Quan els termòmetres baixen per sota dels deu graus, algunes flors pateixen molt i duren poc temps en bon estat. Afortunadament, no és el cas dels crisantems.

Destaquen per tenir una gran resistència fins i tot a les baixes temperatures. De fet, són unes de les flors que suporten el fred, factor que dona peu a què estigui present a la majoria de vetlles organitzades en ple hivern

Degut precisament a l’enorme resistència de la qual presumeixen els crisantems, el seu significat està relacionat amb l’eternitat, donant a entendre al difunt que sempre estarà present als records d’aquells que li entreguen un ram d’aquestes flors.Ara que ja saps quines flors compten amb molta presència tant als enterraments com a les vetlles en general, si per desgràcia has de passar per un procés similar després que mori algun ésser estimat i no tens gaire clar quina flor triar, pots decantar-te per qualsevol de les que hem esmentat. Totes elles suposaran un encert absolut.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.