nubes dispersas
  • Màx: 13.52°
  • Mín: 10.05°
11°

El parc de la Mar reobre al públic després de mesos de renovació

S'ha executat una inversió de 655.957 euros mitjançant la Llei de Capitalitat que ha permès renovar el paviment del parc després de trenta-cinc anys. 
Durant les pròximes sis setmanes es completarà l'actuació amb l'arribada dels bancs i l'estabilització del tram d'accés des del pont fins a les escales
.

El parc de la Mar ha reobert al públic aquests dies després d'unes obres de remodelació que es van iniciar aquest estiu i que han suposat una inversió de 955.957 euros i que són finançades a través de la Llei de Capitalitat.


Aquesta obra ha permès renovar el paviment d'aquest espai simbòlic i emblemàtic. Així, s'ha executat la primera fase d'aquest projecte que ha permès renovar el canti'l del llac, les baranes, sembrar arbres nous i renovar per complet la il·luminació d'aquest espai.


En les pròximes sis setmanes està pendent que arribin els nous sis bancs model "catalano" que s'estan produint i que l'àrea d'Infraestructures i Accessibilitat completi les tasques d'estabilització del tram del parc de la Mar situat entre la rampa i el mural de Joan Miró, un espai al qual s'ha d'executar una actuació per a reposar la superfície amb sòl estabilitzant.


Disseny original del parc de la Mar


Aquesta renovació integral ha permès posar a punt aquest espai després de trenta-cinc anys. El projecte de renovació va rebre el vistiplau de la Comissió de Centre Històric i ha tingut en compte als arquitectes que van realitzar el disseny original: Pedro Nicolau, Ángel Morado, a més de l'equip integrat pels arquitectes Santiago Bo, Emilio Gené y Emilio Nadal de Olives i els enginyers Mateo Castelló y J. I. Cisneros, triant elements que preserven la fisonomia original.


Així, s'ha realitzat una il·luminació específica per a l'embarcador i el mural de Joan Miró mitjançant enllumenat Led. Els arbres s'han plantat en dipòsits de fibra i s'ha millorat el sistema de reg. L'actuació, en conjunt, ha permès renovar en aquesta primera fase tot l'espai comprès entre Antoni Maura i la rampa i el pont i les escales, a més del canti'l del llac, que es trobaven molt deteriorades pel pas del temps.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.