algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

La nova Bicipalma comença a rodar

El passat 29 de desembre l'Ajuntament de Palma, a través de la Societat Municipal d’Aparcaments i Projectes (SMAP SA) va posar en marxa la primera fase de la nova Bicipalma, un sistema de bicicleta pública que renova per complet la Bicipalma anterior, tant les bicicletes, com els ancoratges i tot el sistema operatiu.

Aquest projecte, que ha suposat una inversió de 2.991.220 euros i ha rebut finançament a través dels fons de la Unió Europea Next Generation, permet triplicar a Palma tant el nombre de bicis com el nombre d'estacions i que la bicicleta pública arribi a 20 barris més de la ciutat i estigui present més enllà de la via de cintura.

En una primera fase, que es va iniciar el passat 29 de desembre, el nou sistema es posa en marxa en 37 estacions, que corresponen amb les estacions antigues. Durant aquestes primeres setmanes i fins a mitjan gener, la nova Bicipalma estarà disponible exclusivament per als usuaris antics, que després de rebre un correu electrònic de l’SMAP hauran de donar-se d'alta i emplenar un formulari amb les seves dades. Una vegada comprovades les dades, rebran un PIN que els permetrà descarregar-se l'App necessària per a utilitzar el nou sistema, que a diferència de l'anterior ja no funciona mitjançant targeta ciutadana. A partir de mitjans de gener la nova Bicipalma estarà disponible per a tots els usuaris. El preu dels abonaments es manté. Així, ser usuari de la nova Bicipalma durant tot un any costa 24 euros anuals.

La nova Bicipalma s'anirà implantant de manera gradual durant els propers mesos fins a arribar a les 85 estacions i posar en funcionament un total de 930 bicis, de les quals 270 són elèctriques i 660 són mecàniques.

El nou model de bici, que fou adjudicat a l'empresa Next Bike, és un model Smart Bike 2.0 que té una autonomia d'entre 60 i 80 quilòmetres en les bicis elèctriques.
L'estació situada al costat de les piscines de Son Hugo i l'estació del carrer Joan Miró seran algunes de les primeres estacions noves que s'incorporin pròximament al nou sistema.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa 11 mesos
@xisca

Una gran idea.
Yo diría que brillante.
Estoy seguro de que el ayuntamiento les reembolsará el importe en dos días, como mucho.
Más un plus por las molestias.

De verdad que a veces creo que os falta un hervor.
Valoració:-3menosmas
Per xisca, fa 11 mesos
Jo proposaria a tots els que no disposen de BUS per anar a La Casa del MAR, passin la factura dels taxis corresponents al trajecte que correspongui, i adjuntant la citació del metge. Tot plegat i demanant un rebut al Ajuntament de Palma. Ells NO se poden evadir del perjudici que reporta. Aquesta companyia de BUS, la tenen contractada ells.
Valoració:2menosmas
Per xisca, fa 11 mesos
Has de tenir mes de 70 anys o estar malalt per entendre que RETIRAR l'únic bus que et portava al teu PAC, és d'una mala llet insuportable. És un PUTADA.
Valoració:3menosmas
Per @ la Claro que sí, fa 11 mesos
A la Casa del Mar ? Amb això del teu negacionisme del català, no estaràs pas en el Sec o en sa Torre ? Que per aquests darrers llocs, envoltat d´aigua, obviament mai en podrà passar cap !
Valoració:1menosmas
Per xisca, fa 11 mesos
A la nova BiciPalma, li trob a faltar algun tricicle per aquelles persones que les costa mantenir l'estabilitat al costat del transit rodat
Valoració:2menosmas
Per Guillem, fa 11 mesos
Inutilitzar la targeta ciutadana en el nou sistema, obliga a disposar de mòbil i que aquest sigui modern. Queden excloses les persones amb dificultats econòmiques per mantenir el mòbil o dificultats per entendre el nou sistema digital.
Valoració:2menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa 11 mesos
Y nosotros sin poder coger un bus a la Casa del Mar!.
VERGONYA!!!
Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente