algo de nubes
  • Màx: 20.05°
  • Mín: 12.82°
20°

Consells per a triar el capçal ideal per al nostre llit

Alguna vegada has pensat en l'impacte que tenen les capçaleres en el llit? Existeixen nombrosos beneficis de tenir un capçal, com millorar l'aspecte general del dormitori, entre altres.

En triar un capçal per al nostre llit, és necessari pensar en les nostres necessitats i preferències. Som una ànima romàntica que gaudiria el despertar-se en un llit amb capçals de ferro forjat?

Som un artista creatiu al qual li agradaria posseir un gran capçal que 'grimpi' cap al sostre? Els nostres desitjos i interessos seran els que determinin l'elecció del nostre capçal ideal.

L'experiència pot resultar divertida, sempre que s'estigui preparat. Per això, consultar aquesta guia pot facilitar la tasca en triar un capçal.

Fer un bon cop d'ull al dormitori

El primer pas és calcular l'espai i l'altura, i el segon és considerar les característiques arquitectòniques que podrien veure's afectades pel nou capçal.

Evidentment, el capçal ha de ser proporcional a l'estada en general. Per exemple, una habitació espaiosa amb sostres alts i voltats pot lluir increïble amb capçals grans de fusta massissa, mentre que, per als espais més petits, són molt millors els capçals més senzills i que ressaltin menys de la paret.

En cas de tenir el llit col·locat contra finestres encastades, podria usar-se un capçal de metall obert que reflecteixi la llum i permeti mantenir l'habitació lluminosa i airejada.

Triar el material adequat

És fàcil trobar un capçal que combini amb l'estil general del dormitori, o amb el mobiliari i accessoris. En El Rei dels Llits, els capçals estan disponibles en tota mena de materials.

No obstant això, el principal a l'hora de triar un capçal és la comoditat i la durabilitat. S'ha de pensar detingudament l'ús que se li donarà al llit més enllà de dormir. Si serà usada per a llegir o veure la televisió, etc.

La fusta és una opció clàssica per a una capçalera. Es pot tenyir i pintar. Una altra opció atemporal és el metall, ja sigui adornat o un panell llis.

També s'emporten molt el bambú, el vímet i la tapisseria (la millor opció en termes de comoditat).

Considerar la funcionalitat

Els capçals han de ser bonics, en això estem d'acord. Tanmateix, el propòsit principal d'una capçalera és ser funcional. A tots ens agrada asseure'ns en el llit a llegir o revisar el telèfon, i això converteix el capçal en un suport.

Per això, com més còmode, millor! Un capçal pegat al llit és segur per a secundar-se i és molt millor que les parets fredes o els desagradables buits que es 'empassen' els coixins.

Fins i tot es poden triar capçals amb característiques especials com un prestatge per a deixar llibres o altres objectes, un repeu per a deixar les ulleres de lectura. I, si el capçal és alt, pot portar un pal lateral elevat on poder penjar bates i barnussos.

Fins n'hi ha amb llums i endolls elèctrics incorporats on poder carregar el telèfon còmodament.

Usar la creativitat

No es té perquè fer una elecció tradicional o seguir la tendència de les capçaleres entapissades. Cadascun és lliure de ser creatiu i triar una capçalera única. Des d'una imatge personal emmarcada col·locada darrere del llit, un llenç artístic en la paret, fins fins i tot portes de fusta reutilitzades.

Decidir la grandària

La grandària del capçal pot tenir un gran impacte a l'habitació.

Els capçals de gran grandària aportar una imatge dominant i poderosa, i sovint ocupen una posició central en un dormitori sofisticat i modern.

Els capçals petits, per contra, tenen un aspecte minimalista, però això no els fa menys decisius a l'hora atorgar personalitat al dormitori.

Així mateix, cal tenir en compte la grandària dels qui usaran el capçal. Les persones altes òbviament necessiten capçals més alts, mentre que el dels nens ha de ser més baix. Com ja emfatitzem, la comoditat és el més important.

Capçals units ​​i separats

La raó per la qual ja s'està buscant un capçal és que el llit no té un, però en cas que s'estigui comprant el llit també, pot ser interessant triar una que no tingui un capçal unit.

D'aquesta manera, podrem triar un capçal al nostre gust, amb un farciment particular o que simplement coincideixi amb l'estil de l'habitació. No fa falta dir que un capçal separat és una peça que es podrà canviar quan es desitgi, cosa que significa poder renovar l'aspecte de l'habitació.

Conclusió

El capçal del dormitori és tan important com qualsevol altre moble, i mereix el mateix tractament, tant en estil com en funcionalitat.

Considerar aquests consells i usar revistes per a inspirar-se, o seguir la decoració general que s'ha aplicat a casa són sens dubte factors que faran l'elecció del capçal tot un èxit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.