nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Idees genials per il·luminar el teu jardí

Deixar que la vida a l'aire lliure es prolongui sense importar la posta de sol, és una realitat plena d'estètica, modernisme i glamur, amb l'àmplia gamma d'alternatives que trobem en el mercat dins del sector de la il·luminació per a exteriors. Segur que és possible aconseguir alguna cosa per a cada grandària i estil de jardí, bé sigui que es tracti d'un balcó o una terrassa a la ciutat, o bé, un extens terreny de casa.

Hi ha moltes solucions i models d'il·luminació de moda per al jardí, i el millor és que pots fer-ho tu mateix sense gastar massa diners, usant els productes genials d'haztuluz.com. En aquest lloc en línia, dissenyadors, decoradors, arquitectes i aficionats de l'ambientació d'exteriors, tenen diverses opcions per a planificar un projecte de paisatgisme al teu jardí.

No podem limitar-nos a instal·lar les clàssiques llums, ja que hi ha infinitat de models, sistemes d'encastat i il·luminació en tendència. A més, amb la inclusió de la millor tecnologia, fins es pot programar la seva encesa amb l'ajuda de dispositius mòbils. Pots adornar portes, utilitzar llums per a una celebració especial o destacar els aspectes més bonics del teu pati amb il·luminació focalitzada.

D'altra banda, hi ha models que s'adapten a tots els estils: minimalista, modern, clàssic, campestre, rústic i molts més.

Ambientar el jardí amb llums penjants d'exterior

Si comptes amb uns luxosos mobles de jardí, cal considerar que han d'estar resguardats. Un tendal pot ser la resposta que cerques, i a aquesta mena de complement, cal afegir-li la mateixa elegància i distinció. Unes llums penjants poden ser l'alternativa indicada, la idea consisteix a fer que aquest espai competeixi amb els ambients interiors.

Bigues, pèrgoles o envidraments, poden ser el punt de suspensió ideal per a penjar llums vistosos a una altura que s'adapti bé a l'espai.

Emmarcar zones del jardí amb bufones aplicacions

Les aplicacions de paret són una de les opcions d'il·luminació que cada vegada són més populars, ja que tenen excel·lents avantatges per a crear una bonica ambientació. En primer lloc, aconsegueixen traslladar la il·luminació cap a una zona central, per la qual cosa és important repartir zones de llum per a crear diferents atmosferes.

Un segon aspecte a considerar és triar aplicacions ascendents per a exteriors. És una bona idea aprofitar-los per a ressaltar alguns detalls arquitectònics o estructures exteriors en diferents altures.

Un tercer aspecte per a treure avantatge de les aplicacions, és que pots flanquejar una porta exterior o emmarcar una finestra cridanera, així com destacar altres elements.

Els llums d'exteriors sense cable, suavitzen l'ambient

Entre les millors opcions per a dissenyar la il·luminació de jardins i altres espais exteriors, trobem els llums sense cable. Pots emular la il·luminació d'interiors, però sense que sigui necessari l'ús d'endolls i cables.

Els dissenys d'aquesta mena de llums han millorat molt amb els anys i botigues en línia com la referida, tenen models molt bonics i concordes amb qualsevol estil decoratiu. És comú tenir zones de descans en exteriors, així que pots incloure un llum de taula al jardí, per exemple, però a més podràs ressaltar aspectes naturals amb aquest tipus de llums.

Ressaltar textures i zones centrals amb els ‘downlights’ i ‘uplights’ d'exteriors

Les llums tipus focus ocupen un lloc preferencial en la llista de selecció dels usuaris, és una de les favorites per a adornar llars contemporànies. La raó principal és que són fonts de llum de jardí amb dissenys més moderns, capaços de crear línies més netes i aconsegueixen projectar una paleta monocromàtica.

Són una idea d'il·luminació d'exteriors intel·ligent perquè són capaços de ressaltar les textures de les parets i el jardí com a tal. Segurament trobaràs dissenys que s'adaptin amb el teu estil, de manera que els focus de jardí estàndard t'ajudaran a inclinar la direcció del feix de llum com millor et convingui.

L'elegància i placidesa que ofereixen els fanals i les torxes

L'estil clàssic d'aquesta mena d'il·luminació combina a la perfecció amb estructures modernes i de caràcter minimalista. Es tracta d'una opció que pot simular la il·luminació de les veles amb bells fanals.

Pots fer que la decoració sigui molt més creativa i de bon gust, usant aquest recurs, que és atemporal. Pots penjar-los al llarg d'una línia d'arbres o també és possible usar-los perquè destaquin com a punt focal en una zona especial.

Idees genials que es poden executar per a moments especials de celebració o una nit entre amics, és penjar torxes al voltant, una exhibició d'aquest tipus serà capaç d'afegir un aire de relaxació i calidesa bastant apreciable.

Llums exteriors per a la porta principal

És possible que parteix de la intenció de decorar en exteriors sigui merament decorativa, mentre que un altre tipus de llums compliran una funció específica, tal com fan les que es col·loquen a la porta d'entrada.

Quan cau la nit cal omplir de calidesa aquesta zona, a més de proporcionar la claredat necessària per a buscar les claus i obrir la porta, o donar una adequada benvinguda a visitants i convidats.

Si aprofites les noves tecnologies immerses en aquests sistemes d'il·luminació, resultarà convenient instal·lar llums amb sensors de moviment, perquè aquestes s'encenguin i apaguin quan sigui necessari, la qual cosa aportarà una sensació de seguretat; o, si ho prefereixes, pots mantenir les llums enceses durant tota la nit, per a transmetre un ambient d'habitabilitat permanent, ja que és una manera d'espantar als intrusos.

Llums de sòl i fogueres

Quan tens diversos nivells al jardí, il·luminar graons amb llums encastades és una idea fabulosa. Crear un camí il·luminat també afegirà estil i distinció en un ambient exterior. Pots instal·lar-les en una vora o en tot el perímetre del pati, per a crear dramatisme i més elegància.

D'altra banda, no totes les il·luminacions exteriors han de consistir en una bombeta, així que si continuem parlant de dramatisme, fer ús d'altres recursos també pot ser vàlid, sobretot, quan es tracta de celebrar moments especials. En tal sentit, una foguera d'exteriors o pous de foc, poden ser alternatives d'avantguarda, ideals per a instal·lar en grans jardins.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.