cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

Com triar les portes adequades

Les cases tenen diverses portes interiors, cadascuna amb diverses funcions. I, si bé, poden simplement ser tancades per tenir privacitat, també brinden insonorització i poden bloquejar àrees perquè els nens estiguin segurs. Per això, abans de prendre la decisió de què portes comprar, cal considerar algunes coses clau.
Primer, quina serà la funció de la porta? Molt sovint, les persones seleccionen portes interiors per l'estètica que aporten. És possible que vulgueu invertir en una bella porta amb panells, per exemple, per afegir una mica d'interès i dimensió a passadís. I altres trien portes interiors en funció del cost, ja que les portes permet reduir els costos, per exemple, en la remodelació d'una casa.

Però les portes fan molt més. Per exemple, brinden privacitat i ajuden a separar la funcionalitat de cada espai. Els menjadors i els dormitoris, per exemple, tenen expectatives diferents. Les portes creen aquest descans físic que la casa necessita per fluir bé. També poden ajudar a contenir el soroll o bloquejar-lo.
En escollir portes interiors, pensi també qui les utilitzarà. Si són portes de dormitori, és possible que vulgueu que estiguin dissenyades per obrir-se i tancar-se silenciosament. Si està modificant la seva llar per a persones grans o amb capacitats diferents, és possible que vulgueu considerar portes dobles amples o aquelles amb suficient accessibilitat per a cadires de rodes. I pensi en la direcció en què s'obre la porta. Quina seria la direcció més adequada?

També és important el disseny universal. Aquest és un mètode de disseny que té com a objectiu satisfer les necessitats de la majoria de les persones. És a dir, incorpora funcionalitats que ajuden que la llar sigui accessible per a totes les persones, tinguin la mida que tinguin, siguin majors o tinguin necessitats especials com podria ser la necessitat d'anar en cadira de rodes. Per a les portes interiors, l'objectiu és garantir que totes les portes tinguin almenys 77 centímetres d'ample i que tinguin tiradors tipus palanca.

Tipus de construcció de portes

Les dues opcions més comunes per a les portes interiors són les portes a l'arran o les portes de panell. Les dues opcions s'utilitzen amb freqüència. Trieu quin prefereix en estil general i preu.

Portes a l'arran

Les portes encastades són potser les més senzilles del mercat. Tenen una superfície plana. No tenen cap detall ni cap mena de zona en relleu. Es veuen i se senten com una sola peça de fusta. Aquestes portes són molt comunes, perquè tendeixen a ser molt econòmiques. També són simples a l'hora de combinar-les amb altres portes o decoració de la llar.

Solen estar disponibles com portes de nucli massís i buit. La majoria segueixen sent molt lleugeres per permetre un fàcil penjat i ús. Es poden completar amb una varietat de tints i fins i tot pintura.

Portes de panell

En comparació, les portes de panell ofereixen més interès, atractiu i detall. Les portes de panell són simplement portes dividides en panells o panells diferents. Tenen un marc i després tenen panells integrats, en la majoria dels casos. Els panells poden córrer horitzontalment o verticalment.

Les portes de panell poden ser completament de fusta o tenir panells de vidre. També poden ser de nucli sòlid o buit, segons els seus objectius. I, com altres portes, poden ser lacades o pintades perquè combinin amb la resta de la casa. Sent molt comuns avui en dia les portes lacades blanques.

Estils de portes populars

Portes amb frontisses

O portes en bloc és el tipus de porta més popular a les cases d'avui dia. Són les més simples. La porta té frontisses en un costat per permetre que s'obri i es tanqui. Les frontisses poden estar a banda i banda per permetre el moviment adequat segons la forma d'entrada de l'habitació.

Portes corredisses

En certs casos, com estades amb poc espai, les portes corredisses pot resultar ideals. Aquestes portes s'obren lliscant en lloc d'obrir-se. Es mouen en un moviment horitzontal, generalment lliscant al llarg d'una pista que està muntada a la base del pis o a la part superior del marc.

Portes plegables

Les portes plegables, quan s'obren, es plega en dues parts que sobresurten cap a fora. Ideal per a armaris o en àrees amb espai limitat.

Portes de graner

Les portes dels graners semblen tretes d'un graner. Solen tenir llistons o peces de fusta unides entre si. Creen un aspecte rústic a la llar, encara que no han de ser veritables portes de graner.

Portes franceses

Les portes franceses tenen un aspecte únic en el sentit que tendeixen a ser dues portes, generalment amb panells de vidre, que s'obren a un espai. Les dues portes tendeixen a obrir-se al centre on es troben, creant una gran obertura.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.