algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Comprar o llogar un pis a Eivissa? Financer respon

Tenir casa a Eivissa és el somni de moltes persones, tan nacionals com estrangeres. El clima i l'atractiu personal de l'illa exerceixen un efecte imant irresistible, que porta a fer números i a plantejar-se de debò llogar o comprar un habitatge. Però la realitat immobiliària ha suposat un fre per a milers de potencials compradors i llogaters. L'escassetat d'oferta i els elevats preus han creat una barrera difícil de franquejar.

La pandèmia ha variat una mica la situació. Els confinaments i tancaments perimetrals, amb la consegüent dificultat per viatjar a l'illa, han influït en els preus, tant de compra com de lloguer. Les pujades constants dels últims anys no han estat tant marcades, però, tot i això, Eivissa segueix ocupant un lloc destacat en el ranking de preus per metre quadrat. Per això, moltes persones han hagut d’optar pels préstecs ràpids per fer front a la despesa del lloguer.

Amb el comparador de préstecs de Financer, es pot valorar amb un ràpid cop d'ull la viabilitat de l'operació i veure l'entitat financera que ofereix millors condicions. És una eina que els llogaters tenen cada cop més present, perquè els permet fer càlculs sense haver de desplaçar-se enlloc. Tot dependrà, però, de la realitat económica de cadascú i de la possibilitat de fer front al deute.

Lloguer a Eivissa: 20€ el metre quadrat

L’activitat immobiliària a Eivissa i Formentera ha patit una davallada espectacular causa de la pandèmia. Segons els informes del sector, les operacions s'han reduït d'un 95%, sobre tot en el sector de la compra-venda. La principal dificultat ha estat la impossibilitat de fer visites als immobles, que ha obligat a ajornar operacions i ha impedit mantenir el mercat en condicions normals. Això s'ha traduït moltes vegades en baixades de preus interessants, que només poques persones han pogut aprofitar

En el sector del lloguer, la situació ha estat una mica diferent. Les dificultats per moure's no són tant determinants, perquè les visites virtuals són suficients i perquè el cost de l’operació és menor que el de compra. Això, juntament amb l´escassetat perenne d'oferta a l'illa, ha fet que els preus no hagin baixat de forma marcada.

El portal Habitaclia publica periòdicament estadístiques sobre l’evolució del lloguer a Eivissa. Segons les seves dades, el preu se situava al febrer en una mitjana de 20,08€ el metre quadrat, només 2€ per sota del que es registrava ara fa un any. El mínim es va assolir al novembre de l´any passat, quan el preu del metre quadrat se situava al voltant dels 17,91€.

Habitatges compartits, tendència a l'estabilització

Davant la dificultat de trobar habitatges de lloguer assequibles, els pisos compartits segueixen sent una alternativa molt valorada. Però el mercat de preus no ha variat massa a les Balears, que segueix sent una de les zones més cares d'Espanya.

Segons un estudi d´habitatges compartits elaborat pel portal Fotocasa, les Balears són la tercera àrea més cara del territori espanyol per compartir pis, només superades per Madrid i Barcelona. Per tenir una idea, la mitjana de preu a les illes durant l'estiu passat es va situar als voltant dels 380€ per habitació. La tendència, no obstant, és l'estabilitat, i no es preveuen grans increments per a aquest any.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.