muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Els 5 beneficis de jacuzzi per a la teva salut i benestar

L'estrès és una de les sensacions que més ens acompanya en la nostra vida diària. El treball, la casa o la situació actual fa que no tinguem en cap moment la ment en blanc.

Per aquest motiu, cal tenir cura d'un mateix de forma diària per poder tenir una millor qualitat de vida.
D'un temps ençà, s'ha optat per molts mètodes per incrementar el benestar en el teu cos. Una d'elles és optar per un jacuzzi. Són molts els tipus de jacuzzis que podem trobar al mercat, des de comprar jacuzzi desmuntable fins a comprar jacuzzi rodó.
Sigui quina sigui, està clar que els beneficis estan totalment demostrats pels experts. Per això, parlarem i explicar cinc d'ells en el següent apartat.

Els beneficis del jacuzzi per a la salut i el benestar

El jacuzzi és el lloc ideal per oblidar-se de totes les preocupacions del teu dia a dia i prendre un temps del dia únicament per a tu.
El seu origen neix l'any 1940, quan Candido Jacuzzi va fabricar una mena de bomba submergible amb l'objectiu de desenvolupar un tractament d'hidroteràpia per al seu fill, que tenia problemes d'artritis reumatoide.
La seva invenció va tenir tal èxit que va ser cridat pel seu nom i, actualment, podem trobar-lo en multitud de botiga de jacuzzi. Es poden ubicar tant a l'exterior com a l'interior d'un habitatge, així com, trobar en spas i balnearis.

Parlem, doncs, dels 5 beneficis que aporta per a la salut:

  1. Redueix els dolors d'articulacions i músculs

L'aigua calenta de jacuzzi és clau per reduir la tensió muscular. Amb això, l'efecte de relaxació és immediat, aconseguint gairebé eliminar els dolors articulars o musculars.
Per a un efecte més immediat i eficaç, es recomana realitzar algun tipus d'estirament.

Amb ell, s'estimulen els músculs i les articulacions, disminuint la rigidesa en les zones més tenses, com són les espatlles o l'esquena.

A més, no només aconseguir reduir el dolor, sinó que incrementa la sensació d'alleujament, aconseguint estimular la producció de serotonina. La producció d'aquesta substància en el nostre cos fa que els nivells d'ansietat, estrès o, fins i tot, irascibilitat, caiguin estrepitosament.

  1. Disminueix els nivells d'estrès

Com hem comentat a la fi del benefici anterior, els banys a jacuzzis disminueixen notablement els nivells d'estrès.
No només aquesta producció de serotonina ho aconsegueix. També l'atmosfera càlida que produeix el vapor d'aigua calenta, el so o la temperatura. Tot això, permetrà que la teva ment entri en un estat de relaxació, oblidant-se de les preocupacions i pal·liant la va angoixar o ansietat.
També allibera endorfines, que col·labora també amb la reducció dels nivells d'estrès i ansietat.

  1. Elimina les toxines

L'aigua del jacuzzi es manté a temperatures molt elevades el que fomenta notablement la sudoració. Amb això, s'obren els porus, netejant la pell de forma natural i ajudant a la regeneració de les cèl·lules mortes.
A més, activa el nostre sistema limfàtic. Això vol dir que elimina les toxines que existeixen en el nostre organisme, aconseguint efectes en la pell similars a un tractament de bellesa.
Els resultats són una pell llisa, il·luminada i suau. També aconsegueix accelerar la pèrdua de pes, de manera que, la combinació de banys en jacuzzis amb esport i una dieta equilibrada, es plasmarà en el teu cos de forma reeixida.

  1. Permet agafar millor el son

Com hem comentat anteriorment, l'estrès forma a part del nostre dia a dia i un dels seus efectes immediats és l'insomni.
Les preocupacions no ens permeten dormir tot el que necessit i, per això, buscar un mètode per relaxar-se en el nostre dia a dia és la millor solució.
Els experts recomanen donar-se un bany relaxant en un jacuzzi una mitja hora abans d'anar a dormir. Aquest hàbit aconseguirà eliminar l'insomni de les teves nits en blanc i recordaràs el somni amb més facilitat.
En aquest sentit, no hi ha cap mena de contradicció en la utilització del jacuzzi de forma diària. No obstant això, els metges adverteixen que s'han de controlar els temps de bany a les persones amb problemes de tensió.
Així, es recomanen banys de menys de vint minuts per evitar baixades de tensió i marejos. No oblidis tenir-ho en compte! Pot ser bo per a tu si tens alguns problemes de tensió, sempre que facis ús d'ell en el temps recomanat.

  1. Millora la circulació sanguínia

Finalment, els banys al jacuzzi afavoreixen la dilatació dels vasos capil·lars. Amb això, el ritme cardíac s'accelera i la sang circula millor pel nostre cos. Els experts els recomanen a gent amb problemes de circulació i els resultats són impressionants.
És un benefici molt bo per la teva salut que permet mantenir el teu cos en un perfecte estat de benestar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.