nubes dispersas
  • Màx: 19.36°
  • Mín: 13.93°
19°

Delicte d'alcoholèmia, què és i per què contractar un advocat

Es tracta d'un dels delictes més comuns que es poden dur a terme davant del volant, podent tenir, en els pitjors casos, greus conseqüències. Precisament per això, és important contractar els serveis d'un expert en el cas que calgui anar a judici.

En el moment que es parla d'alcoholèmia, s'està fent referència a un delicte que es considera com a atemptat contra la seguretat pública. La veritat és que, basant-nos en la llei, conduir amb un grau d'alcohol més alt del permès és un greu delicte, si bé és cert, depenent del grau que es presenti, així les conseqüències seran més o menys greus. Es tracta d'un dels delictes més penats pel fet que es posa en perill la integritat física no només del mateix conductor, sinó també, de la resta de vianants o altres conductors.

Com estan regulats aquests delictes?

Tots els delictes d'alcoholèmia Mallorca o de qualsevol altra localitat d'Espanya es troben regulats pel Codi Penal. Concretament, en aquesta normativa dins del Títol XVII que parla sobre els delictes "contra la seguretat col·lectiva" i en el seu Capítol IV que especifica els delictes "contra la seguretat viària", entre els articles 379 i 385 s'estableix tot el relacionat amb aquest tipus de faltes i les seves sancions.

Per cenyir-se a la forma més estricta pel que fa als delictes d'aquestes característiques, justament en l'article 379, en el seu segon apartat, s'estableix una definició d'aquests. Aquí s'inclouen alcohol, drogues, estupefaents i un altre tipus de substàncies que poden posar en perill la seguretat viària. En aquest sentit, es detalla que, en el cas d'alcohol, es considera delicte si, quan es realitza la prova d'aire espirat, el conductor presenta una taxa major a 0,60 mil·ligrams per litre, mentre que per sang, la taxa s'ha superat 1,2 grams per litre.

Quines són les penes més comuns?

Abans de conèixer les penes que s'estableixen per a aquests delictes, cal dir que es considera com a tal sempre que es compleixi algun d'aquests requisits. El primer d'ells, quan s'observa conducció temerària i el segon, quan es posa en perill la integritat de les persones. Sabent això, cal dir que hi ha diverses penes, depenent de la taxa d'alcohol que s'hagi presentat i per descomptat, la perillositat que hagi comportat l'acte. Així, habitualment un delicte d'alcoholèmia comporta a la retirada del carnet de conduir per un temps determinat, també es poden imposar multes d'entre 6 mesos i un any o fins i tot l'ingrés a la presó per un període d'entre 3 i 6 mesos. També és freqüent afegir treballs comunitaris, amb un màxim de 90 dies.

Cal dir que aquestes penes es poden agreujar si el conductor realitza accions com la negativa a bufar, això significa que, en el cas que la persona no vulgui sotmetre en el moment o amb posterioritat a la prova d'alcoholèmia, la pena es pot incrementar de manera considerable. Així s'indica en el Codi Penal, en el seu article número 383.

Què fer si s'ha comès un delicte com aquest?

El primer que cal dir és que, el millor de tot és mai beure davant el volant i així evitar aquest tipus de situacions, però, en el cas de trobar-se relacionat amb un delicte d'aquestes característiques, és essencial obeir en tot moment a les autoritats i no negar-se a res, ja que la normativa estableix dures penes en el cas de no dur a terme les accions oportunes. No obstant això, també és important contractar els serveis de professionals experts en aquest tipus de casos, així, un advocat alcoholèmia Mallorca ajudarà en tot el que estigui al seu abast per intentar obtenir els millors resultats dins d'una pena de delicte com aquesta. Cal dir que, en el moment que es comet la infracció, és la policia la qual redacta l'atestat i, seguidament, l'emet a Jutjat de torn. Un cop dut a terme això, cridaran a tots aquells que hagin estat testimonis del delicte i serà quan el mateix conductor haurà de declarar. En aquests moments és fonamental acudir amb un advocat especialista, ja que serà molt més senzill preparar una defensa adequada.

Aquest tipus de professionals no només seguiran el cas de manera detallada, també ofereixen assessorament personalitzat i posaran els seus coneixements i eines a disposició el client per evitar la pena o, si no, intentar reduir-la al màxim.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.