muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

Beneficis d'emprar plaques solars a les Balears

Les illes Balears poden considerar-se molt afortunades gràcies a la quantitat de dies amb sol dels que es poden gaudir al llarg de l'any, al voltant dels 300. Aquesta quantitat de llum solar que rep l'arxipèlag ens garanteix que les instal·lacions de plaques solars poden ser utilitzades per a abastir d'energia elèctrica la majoria dels edificis de les illes.

A més a més, hi han formes d'aconseguir una placa solar gratuïta a les Balears, si triem per a la instal·lació una empresa que compti amb bones ofertes.

Fins aquest mateix any, el principal desavantatge que podíem trobar a l'hora d'apostar per l'autoconsum al nostre habitatge, era el conegut com impost al sol. Però amb l'enderrocament del reial decret que el promovia, aquesta limitació ha desaparegut, pel que avui en dia només podem parlar de beneficis a l'hora de recórrer a la llum del sol com a font d'energia.

L'energia solar és renovable

El sol és una font infinita d'energia que no desapareix amb el seu ús, d'aquesta manera és considerat com a una font renovable.

És respectuosa amb el medi ambient

La transformació de l'energia solar en elèctrica, no genera residus i no suposa la manca a llarg termini de cap mena de recurs natural. A més les instal·lacions són completament silencioses i no generen cap classe de molèstia ni contaminació acústica.

És sostenible

L'obtenció d'electricitat mitjançant plaques solars pot reduir de manera molt significativa l'import de la factura de la llum. Per altra banda, és possible recórrer a la venda de l'excedent d'energia produïda contractant una tarifa amb la distribuïdora que ho persistisca.

És abundant

Així com ja hem anomenat, la quantitat de dies amb sol a la Comunitat Balear fa que els recursos d'energia solar siguin molt abundants.

Requereix un baix manteniment

Les instal·lacions de plaques solars es caracteritzen per requerir molt baix manteniment i presentar molt poques avaries. A açò hem de sumar que pràcticament totes les instal·lacions compten amb 20 anys de garantia.

Possibilitat de compartir la instal·lació

En cas de no disposar-se d'espai suficient per a la instal·lació, es pot optar per l'associació amb els edificis veïns creant jardins solars comunitaris.

Revalorització de l'edifici

Una instal·lació d'energia solar en un edifici suposa un increment indubtable del seu valor.

Factors a tenir en compte a l'hora de fer una instal·lació d'energia solar a Balears

El primer a tenir en compte per calcular les dimensions de la instal·lació serà el consum requerit. A més és important tenir en compte que tant la inclinació del lloc en el qual vagin a col·locar-se les plaques, com les possibles ombres que es donen en ell, influiran en l'eficiència de la instal·lació.

Com també ocorre amb qualsevol inversió, el cost és un altre dels factors més importants. Per aconseguir el major estalvi podem acudir a empreses com Smart Spain que és una de les poques que et regalen un panell amb la teva instal·lació, o dues si contractes deu panells, sent el cost per panell el mateix en ambdós casos.

Avui dia, apostar per l'energia solar a Balears és una aposta segura, pel fet que amb la recent desaparició de l'impost al sol, l'autoabastiment s'ha convertit en un model rendible i sostenible.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.