nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.93°

Lloguer d'embarcacions a Can Picafort «El turisme estatal ha suplit l'internacional»

Entrevistam en Ricard d'Alcúdia Bay Boat Rental (LINK) a Can Picafort, que fa 8 anys, des del 2012, que lloga vaixells.

-Per què et diuen Ritchie si ets mallorquí?

Em dic Ricard, Ritchie és el nom de la primera embarcació que vaig llogar. Molta gent em diu que sóc egocèntric, ja que les altres embarcacions també tenen noms que fan referència a històries passades o coses meves.

-Què tal la temporada de lloguer de vaixells a Can Picafort?

Doncs ha estat un any difícil. Nosaltres podíem aguantar 2 anys sense tenir cap ingrés, i el març ja ens posàvem en la pitjor de les situacions, però afortunadament ha donat per cobrir despeses i alguna coseta més, estam bastant contents però tampoc ha estat una bona temporada.

-Penses que el lloguer de llanxes ha funcionat a tot Mallorca?

Bé, d'això tampoc en puc estar segur, amb els amics i gent del gremi hem xerram bastant d'això, no ha anat tan malament, penso que el confinament ha donat ales a la gent i ha volgut una mica de llibertat dins d'un vaixell i ha entès que llogar embarcacions era una de les opcions d'oci més segures, encara que no tenc una estadística de tots els xàrters a Mallorca.

-Que tal te dus amb la competència de Can Picafort i amb el Club Nàutic?

Doncs aquest any hem tingut sabotatges a vaixells continuats, ni això ha aconseguit fer que la temporada sigui massa dolenta, jo estic convençut que agafarem a la rata. I amb es Club són un amor, sempre ajudant, cap problema. Bé, fes-me l'entrevista demà o d'aquí dos o set anys... jaja!

-A Google my Business diu que tens dues oficines, per què has triat Can Picafort?

Sí, en tenim una a Son Serra de Marina i un altra a Can Picafort, els vaixells estan a Can Picafort. De fet vàrem començar a Son Serra, però vàrem veure que a Can Picafort hi ha 10.000 llits d'hotels i això va ser definitori, així i tot un alt percentatge de clients vénen de 'finques'.

-Com creus que anirà la següent temporada amb les vacunes instal·lades a Mallorca?

Bé, la següent temporada penso que serà més llarga i menys intensa, encara que ningú pot estar segur, les vacunes penso que seran un fracàs, així i tot, serà més llarga i menys intensa.

-Quina direcció seguirà Alcúdia bay boat rental?

La resposta és senzilla. Automatització de tot el que es pugui i amb la mirada posada en tot moment a treballar l'excel·lència per a oferir el millor servei als nostres clients. Penso que la combinació de totes dues coses és la direcció a seguir. Enguany teníem un sistema de reserves en línia que ha funcionat bastant bé, i a més teníem projectes i idees que s'han quedat aturats per por de la covid, que es faran realitat en 2021. El tracte amb el client és primordial.

-Què és el més desagradable que vos ha passat aquesta temporada?

Un company va fer una reserva i se'n va oblidar d'afegir-la al sistema. Un client va fer una reserva el mateix dia a la mateixa hora. Vam tractar de solucionar-ho, però pels dos clients aquell era el seu últim dia, no vam poder fer res, així que vàrem decidir prioritzar en la reserva que primer havia entrat. El client va pagar a través de paypal i va sol·licitar que li retornéssim els diners en efectiu i així es va fer. Amb posterioritat va realitzar 10 comentaris negatius i va reclamar els diners via paypal malgrat haver-los rebut ja. Afortunadament paypal ens va donar la raó i la plataforma de crítiques també ens va donar la raó i va llevar les critiques. Una llàstima que passin aquestes coses, vàrem fer tot el que vàrem poder, però aquest pic no va ser possible solucionar-ho bé.

-A qui t'hagués agradat tenir com a client de lloguer de vaixells en 2020?

Pedro Sánchez, en Pedro quan era jove estiuejava a Can Picafort, i per altra banda, sóc molt amant de la música, a un munt de músics. Encara que hem tingut alguns músics, no han estat els que més admir. No sé si som a temps que encara passi, o si possiblement necessitaré vaixells més grans per a temptar-los definitivament.

-Per què Alcúdia bay Boat Rental si estau a Can Picafort i a Son Serra de Marina?

Perquè estam al centre neuràlgic de la badia, just enmig de la badia, i perquè si lloguen embarcacions sense llicència, poden navegar per tota la badia d'Alcúdia. Amb llicència poden anar encara més lluny.

-Els clients aquest any, d'on eren?

Estic agraïdíssim als mallorquins, hem tengut més mallorquins que mai, i això mai no sabré com agrair-ho, també de la península. Això que diuen que els espanyols han suplert la falta de turisme europeu és cert. També hem tingut gent de Japó, Austràlia o Mèxic, per anomenar alguns llocs més exòtics.

-Que és el que més t'ha sorprès aquesta temporada?

Que durant el setembre la gent europea encara deia que la raó de venir era perquè Mallorca estava deshabitada i que això era un privilegi.

- Penses ampliar flota?

Això mai se sap. Hem de ser prudents i anar veient com es van desenvolupant les coses a poc a poc. Ara mateix dir alguna cosa al setembre seria aventurar-se massa.

-Per acabar, quins són els teus desitjos pel 2021?

Doncs que s'acabi aquesta pandèmia, crec que és el desig de la majoria, els mallorquins ens agrada fer-nos abraçades, fer-nos besades, gaudir amb els amics, definitivament que s'acabi aquesta crisi sanitària social i econòmica i que poguem gaudir amb normalitat de llogar embarcacions a Can Picafort.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.