algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Com triar el millor GPS per a camions del mercat

En el món del motor, l'arribada del GPS ha suposat un abans i un després. Gràcies a aquest dispositiu tan valuós, arribar a qualsevol destinació ja no és un problema. Els conductors de camió també necessiten un complement que millori la seva experiència en conduir. Descobreix com triar el millor del mercat i tenir la seguretat que arribaràs a la destinació desitjada.

GPS per a camions

Són dispositius la funció dels quals és localitzar exactament una posició o lloc, gràcies al senyal dels satèl·lits. Resulten molt útils en motos, cotxes i camions per a aconseguir les rutes més adequades per a arribar a cert punt. Per la versatilitat d'aquests equips, és molt comú el seu ús a nivell particular o professional.

Quant als GPS per a camions, estan dissenyats especialment per a aquells conductors de vehicles grans. Encara que són molt similars als dispositius dels cotxes, aquests models tenen característiques especialitzades. Per exemple, tenen optimitzades certes rutes i vies particularment pròpies per a camions amb grans dimensions.

No obstant això, adquirir un equip d'aquests per a camions pot resultar en dubtes per la gran quantitat que existeix en el mercat. Encara que hi ha molts models, no tots tenen les mateixes prestacions ni la mateixa qualitat. Triar el que millor s'adapti a les necessitats i requeriments, garantirà que el carregament arribi al lloc destinat.

Com triar un bon GPS per a camions?

Abans de comprar un d'aquests dispositius és necessari saber com identificar aquells que tinguin les millors prestacions. Pots veure la comparativa de Automocion.top sobre els millors GPS per a un camió i triar el que s'adapti als teus requeriments.
Tot usuari ha de tenir present les principals característiques per a triar un bon GPS per a camions. En comptes de deixar-se portar pel que uns altres diguin, en tenir clar alguns aspectes, senzillament es compra aquell que ofereixi el que necessita.

Pantalla
Una pantalla gran té nombrosos avantatges. Primerament, es pot observar amb major facilitat el que mostra la pantalla sense haver d'apartar la vista de la carretera per molt de temps. A més, la interfície tàctil del mateix resultarà més pràctic i senzill de manipular si és gran. Si es té espai disponible en la cabina i un bon pressupost, una pantalla gran és la millor opció.

Mapes
Aquest és sens dubte l'aspecte més important en triar un GPS. És indispensable que la col·lecció de mapes es trobi actualitzat i que inclogui les rutes o zones per les quals comunament es viatja. Alguns tenen únicament mapes d'Espanya, mentre que uns altres inclouen mapes d'Europa. És igualment fonamental, que el disseny dels mateixos sigui intuïtiu i molt clars.

Connectivitat
Un bon GPS per a camions ha de tenir diversos tipus de connexions a més del cable d'alimentació. Entre les prestacions necessàries, ha de disposar d'un port USB, Bluetooth i fins a Wi-Fi per a poder realitzar les degudes actualitzacions o enviar rutes des del telèfon intel·ligent. Això permetrà que el dispositiu mantingui la col·lecció de mapes actualitzada o es puguin incloure uns altres.

Bateria
Tenir en compte la bateria que tenen aquests equips permetrà un major ús d'aquest. La gran majoria poden connectar-se al camió i és una bona opció, perquè la bateria dura molt més quan són viatges llargs. D'altra banda, estan aquells que tenen càrrega independent. És aquests casos, és millor triar els que aconsegueixen 6 o 8 hores d'autonomia.
Parasol
Molts dels GPS solen presentar dificultats en la pantalla en donar-los directament la llum del sol. Impedint que els conductors observin clarament la ruta que prendran, retardant fins i tot el temps d'arribada. Per a evitar aquest incòmode problema, estan els dispositius antireflexos per a camions. La funció del parasol és impedir que la llum del sol arribi directament a la pantalla.

Marca
Les prestacions solen ser molt similars en tots aquests equips. No obstant això, existeixen diferències notables en diversos aspectes segons el fabricant, especialment en la qualitat. Els millors GPS per a camions són de marques reconegudes que ofereixen productes més complets i duradors. El servei i l'experiència que obté el conductor sobrepassen les expectatives amb dispositius que no aporten qualitat ni són fiables.

Altres funcions
A més de la localització, mapes i rutes, aquests equips inclouen avui dia algunes característiques especials. La tecnologia ha avançat tant, que aquests dispositius ara poden reproduir música, vídeo, i fins i tot tenen videojocs en les seves funcions. No només són importants per al viatge i trasllat de carregament, també s'utilitzen per a moments de descans.

Preu
El preu moltes vegades es relaciona amb la qualitat i la marca del producte. La grandària de la pantalla i algunes funcions extres, influeixen igualment en el cost d'aquest. Els de gamma alta resulten ser els models més costosos i sofisticats del mercat. No obstant això, és possible aconseguir GPS per a camions a menor preu però de qualitat i amb excel·lents funcions que s'adaptin a les necessitats de l'usuari.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.