algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

L'evolució humana, un joc de nens

Encara que totes les espècies animals tenen la seva pròpia predilecció pel joc, és en la raça humana on adquireix una major projecció, diferenciant-se de la resta per la quantitat de temps que dediquem a això i l'enorme varietat de possibilitats que s'han creat al voltant d'aquest concepte.

Molts estudiosos de la història asseguren que és aquesta passió pel joc és el que va portar a l'espècie humana a evolucionar tan particular, transformant i adaptant l'entorn, en principi com un joc, que es creï directament relacionat amb la curiositat, i posteriorment com una necessitat de supervivència.

La manera de jugar manté un progrés paral·lel al que experimenten les societats. Sense anar més lluny, en l'època que ens ha tocat viure, són els jocs virtuals, com els que s'ofereixen en les plataformes kizi, els més usats i demandats per tot tipus de persones, sense importar l'edat, condició social, sexe…

Les plataformes Kizi, per a tots aquells que no ho sàpiguen, són pàgines webs on s'exposen una enorme quantitat de jocs per a Pc,s, tablets, laptop o telèfons intel·ligents amb unes característiques que els fan comunes, però sent molt diferents entre si.

Aquests jocs, com els seus germans bessons els friv, tenen com a característiques comunes entre si la rapidesa de descàrrega, una enorme varietat de tipus de jocs (que s'agrupen per categories), la seva fàcil usabilitat, la seva idoneïtat per a passar estones d'oci en qualsevol moment i lloc… Amb els jocs friv i els esmentats kizi se'ns presenta, a més, la possibilitat de jugar en línia, només disposant de connexió a internet podrem passar hores i hores d'autèntica i addictiva diversió.

L'evolució ens ha portat fins aquí, el punt exacte en el qual es fundin realitat física amb realitat virtual, i encegats per les oportunitats que aquesta nova opció de relacionar-nos amb l'entorn ens ofereix, seguim la senda que ens marca els innovadors models d'oci, els digitals, sobretot si aquests són gratuïts, com als quals estem donant cobertura amb aquest article.

El millor per als nens

Encara que hem assenyalat que tant els jocs kizi com els friv tenen el més ampli rang d'edat possible, ningú dubte que, sobretot, està dirigit als nens i nenes que es comencen a introduir-se en el món de l'oci digital. I això és alguna cosa que no ens ha de preocupar com a tutors o pares, abans, al contrari, pot ser una eina útil per a moltes coses.

Amb els jocs friv, tindrem l'oportunitat d'acostar-nos una mica més al seu món que, en massa ocasions, pel tràfec de la vida diària, és alguna cosa que posposem constantment, amb tota seguretat ens ho agrairan.

Podem demanar-los que ens ensenyin a què juguen, quins són els que ells trien i prefereixen i per què, demanar-los que siguin ells els qui ens expliquin com funcionen, donant-los importància i deixant que s'expliquin com puguin. D'aquesta manera, estarem donant regna solta a la seva expressivitat, coneixerem una mica millor els seus gustos, estaran exercitant la seva capacitat dialèctica i se sentiran importants, a més de felices per estar compartint moments d'oci amb els seus pares.

Per part nostra, podem comprovar que els jocs que elijen posseeixen característiques apropiades per a la seva edat, que no siguin excessivament violents o sexistes, complicats en extrem que provoquin frustració… i és que l'únic punt negatiu que podem trobar en aquestes plataformes, que a manera de gran superfície comercial exposen una quantitat enorme de jocs, és que no estan senyalitzats per edats.

Sí que estan dividits per categories; acció, carreres, esports (els més demandats), i fins i tot aquells que podem incentivar als petits a triar perquè potencien habilitats cognitives de gran valor, com la memòria, pensar de manera lògica, jocs matemàtics, etc. Especialment per als més petits, podem arribar a trobar jocs que afavoreixen l'aprenentatge i el desenvolupament psicomotriu, afavorint un procés maduratiu sa i divertit.

I és que si volem jugar amb ells a aquests jocs digitals, pot resultar tota una experiència que viure en comú, estrenyent llaços i aprofundint en la convivència familiar, tan escassa en aquests temps de presses.

Les necessitats d'un nen, jugar amb ells

Són moltes les necessitats que tenen els més petits de la casa, no n'hi ha dubte. Necessiten tenir relacions afectives estables, protecció física i sentir seguretat en les seves vides, viure experiències positives adequades al seu nivell de desenvolupament, fixar límits, estructures i expectatives, conviure en una comunitat estable i reconèixer una continuïtat cultural, reconèixer-se en el medi natural com un element més…

Les necessitats d'un nen comencen des que pensem en un nom apropiat, necessiten des del primer dia un so amb el qual relacionar-se, per això l'elecció d'un nom és tan important. És una elecció que els pares no han de prendre's a la lleugera, sabent que el nom que el seu fill o filla rebrà no serà un element buit de contingut.

Afortunadament, existeixen pàgines webs en internet especialitzades en el significat dels noms. Per exemple, si fas clic en el següent enllaç, puedes conocer el significado del nombre Paola, valgui com a exemple el nom Paola, perquè ha estat un dels noms més populars de noia d'aquest passat 2018.

En el lloc online on seràs redirigit quan facis clic en l'enllaç del paràgraf anterior, tindràs l'oportunitat de conèixer el significat de multitud de noms gràcies al seu llistat, ofert per ordre alfabètic per a facilitar la localització d'aquell que es té en ment. Amb aquesta ajuda, si tens dubtes entre diversos noms, podràs conèixer els seus significats i triar amb informació de qualitat quin és el més apropiat.

Com a norma general es realitza entre pare i mare un llistat amb aquells noms que els semblen més atractius per a la seva futura descendència, generant-se seriosos dubtes sobre l'elecció final. Amb llocs webs com el suggerit, possiblement aquests dubtes desapareixeran, perquè de dos o tres que generin més vacil·lacions i siguin els últims candidats, el seu significat serà el que decideixi finalment quin nom portarà el petit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.