algo de nubes
  • Màx: 18.85°
  • Mín: 9.02°
18°

5 petits trucs per estalviar en calefacció

Des que l'hivern va tocar a la porta aquest any ha aconseguit fer-se notar de forma intensa amb grans ones de fred i nevades en pràcticament tot l’Estat espanyol. Encara que aquesta situació ha provocat l'alegria dels afeccionats als esports d'hivern com l'esquí la veritat és que la gran majoria dels ciutadans s'han vist afectats de forma negativa per l'intens fred.

Carreteres tallades, carrers gelats provocant relliscades en els transeünts i accidents de trànsit són solament algunes de les conseqüències més greus que tenen les ones de fred hivernals. Però la cara més amarga se l’enduen aquells que tenen un sistema de calefacció a ca seva i han fet un ús intensiu durant tot l'hivern.

Les factures i costos per l'ús de la calefacció suposen una despesa molt important per a moltes famílies, dificultant la seva capacitat de reacció davant aquest tipus de situacions. Això provoca que molts acabin optant per apagar-la abans de gastar quantitats de doblers tan desorbitades.


Però, com es pot estalviar en calefacció?

Si be no existeix una vareta màgica que faci que els preus dels diferents sistemes de calefacció disminueixin, si existeixen una sèrie de pautes que es poden prendre des de la llar per aconseguir estalvis importants.

1. En el cas de tenir una caldera, és imprescindible dur a terme revisions periòdiques per aconseguir un manteniment correcte d’aquesta. Això és especialment important fer-ho abans que arribi l'hivern perquè estigui perfecta quan sigui necessari usar-la. 

2. No cobrir els sistemes de calefacció. Encara que sembli lògic existeixen moltes persones que tendeixen a posar peces a eixugar damunt dels radiadors per assecar-les més ràpidament en dies plujosos, o posen la tovallola de la dutxa a escalfar abans d'una dutxa. Aquest tipus de conductes provoca que el sistema no escalfi bé la casa i que consumi molta més energia per aconseguir la temperatura indicada. El resultat és una major despesa econòmica. 

3. Col·locar els sistemes de calefacció en llocs adequats. El lloc més indicat per situar els radiadors és just sota les finestres i si pot ser, que tinguin la mateixa longitud d'ample que la mateixa finestra. Això és així perquè els petits corrents d'aire que entren per les finestres ajuden a distribuir la calor dels radiadors per tota l'estada.

4. Mantenir una temperatura constant. De vegades s'arriba a casa del carrer amb les baixes temperatures de l'exterior i el primer que es fa és posar la calefacció al màxim. Això no és aconsellable, ja que l'ideal és que la temperatura rondi els 20 graus de manera constant.

5. Substituir aparells ineficients. Encara que a priori sembli una despesa major, optar per substituir vells aparells de calefacció per altres nous més moderns ajudarà a reduir de forma notable el consum.


Aquests i altres consells ajuden a reduir el consum d'energia i amb això, es contribueix a reduir la contaminació i a cuidar de l'economia domèstica.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.