algo de nubes
  • Màx: 20.11°
  • Mín: 13.93°
19°

Gamificació: L'aplicació del concepte en l'empresa mitjançant apps

Les apps de gamificació cerquen aconseguir una major efectivitat. | Olimpo Marketing.

Un dels conceptes més nous en els entorns empresarials és el de gamificació. També anomenat ludificació. Això no és més que involucrar als patrons normals dels jocs i videojocs en el camp estrictament laboral. Les seves aplicacions cerquen aconseguir una major efectivitat, eficiència i motivació en totes les parts involucrades. Empreses de tots els calibres li implementen, i per un baix cost i una aplicació a mesura, la teva empresa també pot veure's beneficiada.

Aprofitem aquesta meravellosa oportunitat per parlar amb Qode, una agència de desenvolupament d'apps situada a Madrid, Barcelona i Andorra. Qode, també coneguda com a Qode Pro pel seu domini d'internet, ha estat una de les agències que ha aportat més frescor a la competitivitat d'aquest nou mercat. La seva aposta per la profunditat i el desenvolupament d'aplicacions amb sentit ha estat una de les bases fonamentals del seu èxit, fins ara, incalculable.
Ningú millor que Qode per explicar-nos com es pot utilitzar la gamificació en les empreses. Tot això, mitjançant l'ús d'aplicacions mòbils en clients, caps i empleats.

Sistema de 'premiació' per efectivitat
S'ha comprovat que els empleats treballen més quan saben que se'ls premia per això. Així es tracti de premis emocionals, com la publicació de l''empleat del mes'.
Per això, comptar amb una aplicació mòbil que permeti veure l'efectivitat de cada empleat, farà possible que els altres vulguin superar-li i ser els millors. Aquest sistema d'aplicacions és ideal per a departaments de vendes, on l'efectivitat és la clau per a l'èxit.

Sistema d'assignació de tasques 'gamificades'
Res fa més improductiu a un treballador que no tenir clars els objectius que persegueix el seu treball. Viure cada dia treballant de forma autòmata mata la voluntat de qualsevol, per més professional que aquest sigui. Una forma d'incrementar la productivitat i potenciar la motivació de cada empleat és mitjançant les aplicacions corporatives que utilitzin sistemes d'assignació diària de tasques.
Així, mitjançant missatges i alertes un empleat sabrà què ha de fer, com ha de fer-ho i amb qui. Un mètode que evita haver d'enviar correus i cridades per assignar, i que funciona com un repte diari, cosa que aplicacions de gamificació com Duolingo apliquen molt bé.
Viure cada dia en l'empresa com un repte diari que té principi i fi és millor que viure cada dia treballant sense saber si hi ha una mica més que el salari i les posteriors vacances.

Bústia interactiva i immediat
Les aplicacions corporatives no només funcionen dins de l'empresa. També serveixen per comunicar-se amb els altres. Per exemple, els usuaris.
Els clients que saben que la seva empresa proveïdora té aplicació mòbil tenen un 22% més de confiança que els que només la veuen per correu electrònic o de forma presencial. L'estalvi de temps que suposa connectar-se a una aplicació segura, comentar dubtes, realitzar compres i comandes, sense haver d'encendre un ordinador o obrir una pàgina web, per a un client és la prosperitat encarnada.
També funciona aquest sistema per als departaments d'atenció al client. A través de les apps és fàcil connectar-se i atendre a qualsevol consulta. Fins i tot, és fàcil configurar-les perquè el contingut de les pròpies apps resolgui els dubtes de tots els usuaris. Una atenció més personalitzada i càlida que els chatbots, i per menys preu.

Eliminació de les barreres comunicacionales en empreses grans
Un dels principals problemes en les grans empreses, i que ralenteix tots els processos, és la comunicació lenta. En ser empreses tan grans, comunicar-se des del primer fins a l'últim nivell suposa una mica més que un difícil repte. No obstant això, mitjançant l'ús d'aplicacions corporatives això seria una cosa molt senzilla.
Encara que existeixen aplicacions gratuïtes de missatgeria i fins i tot unes altres de pagament, la millor forma de tenir-ho tot baix control empresarial és sol·licitant un desenvolupament d'aplicacions a mesura. Aplicacions que poden allotjar-se en servidors propis i que fins i tot poden utilitzar-se únicament amb inicis de sessió autoritzats per la pròpia empresa. D'aquesta manera, els empleats i els caps sempre estaran connectats en una plataforma comuna, a la qual és més fàcil accedir que, per exemple, el correu electrònic, el fax o les trucades telefòniques.
L'eficiència d'utilitzar apps centralitzades per a la comunicació, l'enviament d'informació i documents, és tal que pot augmentar la rendibilitat a través del temps en més de la meitat. Un elemnt, en temps de crisi, molt considerable i que pot fer la diferència entre una empresa reeixida, i una simple empresa de gran grandària.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.