algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 19°
26°

Fins a 24 candidatures per les Balears es presentaran al Congrés i al Senat

La xifra supera la de les eleccions generals de fa quatre anys, quan foren 21 llistes

Q.T. Palma.

Fins a 24 candidatures es presenten per Balears a les properes eleccions generals del 9 de març, de les quals 20 opten al Congrés dels Diputats. La xifra supera la de fa quatre anys, quan se'n presentaren 21, només 15 de les quals al Congrés. Després que la mitjanit de dilluns a dimarts es tancàs el termini de presentació de candidatures davant la Junta Electoral, avui se'n publicarà al BOE la relació oficial, que inclou 20 llistes al Congrés, 18 al Senat per Mallorca, 14 al Senat per Menorca i 13 al Senat per Eivissa i Formentera.

A les sigles dels grans partits estatals com PP o PSOE s'han de sumar coalicions d'àmbit balear, com Unitat per les Illes, que es presenta per primer pic i engloba el PSM, UM, Esquerra i Entesa. L'altra coalició és la d'EU-EV.

A més, també hi concorren noves formacions com Unió, Progrés i Democràcia, de Rosa Díez, o Ciutadans-Partit de la Ciutadania, d'Albert Rivera. Juntament amb aquestes, tornen a aparèixer partits 'antisistema' com el Partit Antitaurí Contra el Maltractament Animal, Ciutadans en Blanc, el Partit Humanista o Per Un Món Més Just. La Falange apareix com a Falange Autèntica o com a Falange Espanyola de les Jons, però també es presenten partits com Alternativa Espanyola, Democràcia Nacional o el Partit Família i Vida. A l'altre extrem, el Partit Comunista dels Pobles d'Espanya. I a l'eix ecologista, Els Verds-Grup Verd Europeu. Així mateix s'hi presenten la Coalició de Treballadors per la Democràcia, el Partit Illenc de ses Illes Balears o Aliança Balear.

A diferència del PP, que es presenta al Congrés i al Senat per totes les Illes, el PSOE just es presenta al Congrés i al Senat per Mallorca, mentre que al Senat per Menorca i Eivissa hi va en coalició. El mateix passa amb Unitat i EU-EV, que només es presenten al Congrés i al Senat per Mallorca. Aquestes coalicions van al Senat per Menorca i per Eivissa-Formentera en coalició amb el PSOE.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.