algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

El preu de les verdures s'ha disparat a causa de l'escassa producció

La tempesta de novembre i les gelades han provocat gravíssimes pèrdues als horts

Menjar una espinagada aquestes festes de Sant Antoni pot esdevenir tot un luxe per a la butxaca. La verdura, matèria primera indispensable d'aquest típic plat, ha començat a pujar de preu d'una manera desorbitada i encara pot assolir xifres més altes. El temporal del novembre passat, incloent-hi la pedregada posterior, i les gelades més recents han destrossat la majoria dels cultius hortícoles a tota l'Illa, però sobretot als de la marjal poblera. Aquesta situació ha derivat en una alarmant escassetat de productes frescs en el mercat i, com a conseqüència directa, en una alça molt important dels preus de venda.

La cooperativa Illacamp, principal productor de verdures de sa Pobla, ha perdut el 90% de la producció en molts dels seus horts. Com ja ha advertit el seu president, Gabriel Crespí, bledes, espinacs, porros i fins i tot el julivert poden duplicar el seu preu respecte de l'any passat. Així, tranquil·lament, un manat de bledes pot arribar a 120 pessetes (0'72 euros), mentre que abans se'n pagaven entre 50 i 60. Els manats d'espinacs o porros poden superar les 100 pessetes (0'60 euros).

Illacamp sol subministrar la verdura a la major part dels bars, restaurants i forns de sa Pobla on es cuinen espinagades. Crespí diu que enguany tindrà problemes per subministrar el que demanen tots els seus clients. Per aquest motiu, haurà de recórrer a la compra majorista de producció procedent de la Península. El problema és encara més greu enguany a sa Pobla. I és que normalment moltes famílies, per aquestes dates, empren la verdura que cultiven als seus hortets. El mal temps ha castigat igualment aquests particulars, que també es veuran obligats a pagar preus desorbitats per disposar de verdura.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.