nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
18°

MÉS i la Unió de Pagesos insten el Consell a promoure la compra de productes locals per part de les institucions públiques

MÉS per Mallorca defensarà dijous al ple del Consell una iniciativa impulsada pel sindicat agrari Unió de Pagesos amb la intenció de promoure la compra de producte local per part de les administracions públiques.

En concret, la iniciativa ecosobiranista planteja a l'equip de govern insular «incorporar criteris de sostenibilitat ambiental i de baixes emissions de gasos d'efecte hivernacle en les compres públiques el d'aliments». La moció també insta el Govern a revisar les seves polítiques de compra pública per potenciar el producte local.

El portaveu de MÉS per Mallorca a la institució insular, Jaume Alzamora, ha agraït la tasca que fa Unió de Pagesos en defensa d'una pagesia sostenible i compromesa amb els seus treballadors i el territori. De fet, ha remarcat que tot i que Mallorca és un poble d'arrels pageses, «el 85% dels aliments frescs que consumim a l'illa venen de fora. Això ha de canviar: és insostenible i no té cap sentit».

Precisament, Alzamora ha censurat que la pagesia mallorquina acabi competint en desigualtat davant la importació massiva de productes. I és en aquest punt, ha assegurat, on l'Administració Pública «pot ajudar donant exemple fent que tota la seva compra d'aliments premiï aquestes baixes emissions de CO₂». En aquest sentit, la moció que han presentat de manera conjunta MÉS i la Unió de Pagesos posa l'èmfasi en la Llei de Contractació del Sector Públic. Aquesta normativa, així com la Llei Canvi Climàtic de les Illes Balears contemplen i emparen aquestes compres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.