algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
19°

El Consell de Mallorca anuncia que reduirà el sostre de places turístiques de l’illa a 412.000

El Consell de Mallorca reduirà el sostre de places turístiques actual en un 4,2 %. Concretament, passarà de les 430.000 actuals a 412.000 en total, de les quals devers 308.000 pertanyen al sector hoteler i les 104.000 restants al lloguer vacacional. Així ho ha anunciat aquest divendres en roda de premsa el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, qui ha comparegut acompanyat del conseller de Turisme, José Marcial Rodríguez Díaz.

Durant la seva intervenció, Galmés ha reconegut que «un dels desafiaments principals a gestionar a Mallorca són els fluxos turístics», per la qual cosa ha advocat per adoptar «mesures valentes» per a evitar «posar en risc la convivència entre residents i turistes». Per això, assegura que serà «la primera vegada en la història que s’adopta la decisió de reduir el sostre màxim de places turístiques». A més, «després de vuit anys de pacte d’esquerres amb un creixement desmesurat en nombre de places, hem d’apostar per la contenció», ha assegurat.

En aquesta línia, el president ha anunciat que s’emprendrà també una modificació del Pla d’Intervenció d’Àmbits Turístics (PIAT), «la qual cosa permetrà que l’illa continuï essent competitiva mantenint la clau en la productivitat de la seva oferta».

Finalment, tant Galmés com Rodríguez han remarcat que, alhora, es continuarà «protegint i garantint la seguretat jurídica de tota l’oferta legal al sector turístic, la qual cosa implica també lluitar contra l’oferta il·legal, sigui del tipus que sigui i operi al sector que operi».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guillem, fa 9 dies
Reduir el sostre de places turístiques legals, es molt urgent i està molt bé. Però a la par cal aturar i perseguir tota la oferta il·legal existent i la que amb les mesures d’amnistia urbanística existirà una vegada legalitzades els milers de construccions il·legals.
Valoració:6menosmas
Per Tatem, fa 10 dies
Si, i a l’autovia un accident rere l’altra
Valoració:3menosmas
Per Maldades, fa 10 dies
Q treguin la hemeroteca i vegin quan el Sr. Galmés diu: tothom ha de pode llogar el seu fora vila.
Valoració:11menosmas
Per Balancí, fa 10 dies
Lo q hem de sentir i veure i tocar! Quan governaven els decents i promovien la reducció de places aquesta gent falça de la q no et pots fiar, més empresaris, Pimem era gros! Ara surten insultant dient q han de reduir places! Crec q ja no he sentit res més al·lucinant a n’aquesta vida!
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente