cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
15°

L'OCB crida a «inundar el centre de Palma» per la Diada per la Llengua del 5 de maig

Imatge de la pancarta 'Sí a la llengua!' desplegada aquest dissabte davant La Seu de Palma. | Foto: OCB

L'Obra Cultural Balear (OCB) ha fet aquest dissabte una crida a «inundar el centre de Palma» per la Diada per la Llengua del pròxim 5 de maig. L'entitat ha desplegat una gran pancarta amb el lema 'Sí a la llengua!' davant La Seu, al Parc de la Mar.

Segons l'OCB, «dia 5 de maig, sortirem al carrer per proclamar que estimam Mallorca i la nostra llengua, i ho feim amb un amor infinitament més fort que l'odi que li professen alguns. Sí a la llengua!» L'entitat creu que la celebració de la Diada, que es farà a la plaça Major de Ciutat, serà «un bon termòmetre» per a comprovar la mobilització social a Mallorca davant de la «virulència i actitud obsessiva de l'extrema dreta política».

El programa d'activitats començarà a les 17.00 hores amb un ball popular a càrrec de Magranes. Tot seguit, el Correllengua es desplegarà entre el carrer Aragó fins a la plaça Major, on es farà l'acte central de la jornada a les 18.00 hores. El dia finalitzarà a les 19.00 hores quan se celebrarà una altra ballada, amb Música Nostra.

Entre les raons per a participar en la Diada, l'OCB ha destacat que, en aquests moments difícils i complicats per a la llengua catalana, les forces polítiques han de «tornar al consens estatuari en matèria lingüística», alhora que exigeixen «polítiques valentes i decidides» per a la seva promoció i el fre «a les mesures de caràcter involutiu que desgasten la llengua».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Bernat Gual, fa 12 dies
Què fa aquest cometari embrutant el diari?
Valoració:3menosmas
Per Catalunya insular, fa 12 dies
Per a "mARRANns": El que embruta els carrers de Palma és la presència de botiflers i lacais dels colons espanyols.
Valoració:10menosmas
Per mARRANs, fa 12 dies
Que fan aquesta genteta embrutant els carrers?
Valoració:-10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente