cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
11°

La 87a edició del Gran Premi Nacional de Trot es farà aquest dissabte amb una entrada limitada a mil persones

Aquest diumenge, 27 de setembre es celebrarà a l'hipòdrom de Son Pardo la 87a edició del Gran Premi Nacional de Trot.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha explicat que «el Gran Premi és la màxima il·lusió per als criadors, per als cavallistes i per als aficionats», ha apuntat que des del Consell «donam i seguirem donant suport al trot, un esport centenari a Mallorca» i per això ha avançat que «aviat es presentarà el Pla de Dinamització del Turisme Eqüestre a Mallorca, que s’ha fet conjuntament entre l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca i la Fundació Mallorca Turisme, amb la implicació de tot el sector i que és una demanda històrica del món del cavall».

La presidenta, a més, ha recordat que, en aquest primer any de legislatura, també es milloraran les instal·lacions dels hipòdroms de Son Pardo i Manacor, per modernitzar, promocionar i fer créixer el trot.

Lluís Socías, president de l'Institut de l'Esport Hípic de Mallorca, ha ressaltat la feina conjunta amb la Federació Balear de Trot que s'ha hagut de fer els darrers mesos per poder celebrar aquesta carrera històrica, la més antiga del trot a les Illes, amb totes les garanties sanitàries, complint amb la normativa actual de la prevenció de la Covid-19 i amb un aforament limitat a 1.000 persones que, malauradament, ha deixat a moltíssims d'aficionats sense poder assistir presencialment a l'esdeveniment. També ha volgut posar de manifest la solemnitat amb la qual ha afrontat aquesta jornada, que s'havia de dur a terme el tercer diumenge del mes de maig, i que va haver de ser ajornada. Per aquest motiu, enguany s'ha comptat amb la col·laboració de l'escultor Miquel Sarasate, creador de les escultures que es donaran com a trofeu al menador i propietari del cavall guanyador. A més, ha recordat, que aquells que no podran assistir a l'hipòdrom el diumenge perquè no han pogut comprar una entrada, que podran veure el Gran Premi Nacional per la televisió autonòmica i la jornada de carreres sencera en streaming per un enllaç que facilitarà la televisió autonòmica.

Andreu Artigues, vicepresident de la Federació Balear de Trot, ha agraït al Consell de Mallorca la seva implicació amb el trot i l’esforç que ha hagut de fer per poder celebrar aquesta carrera amb les circumstàncies actuals, a més de donar les gràcies per l’esforç econòmic que es fa any rere any, de dotar-la amb 100.000 euros, que situen el Gran Premi Nacional entre una de les proves esportives de millor nivell d’Europa.

El Gran Premi Nacional és una carrera per a poltres de 3 anys, amb un recorregut de 2.150 metres i una dotació de 100.000 euros en premis. És a més la carrera més antiga i una de les proves esportives més antigues que es celebren de forma ininterrompuda des de 1934.

El Gran Premi Nacional es disputarà el diumenge 27 de setembre a les 18.20 h. a l'hipòdrom Son Pardo. L’escultor Miquel Sarasate, autor dels trofeus que es donaran en el Gran Premi Nacional, ha signat litografies a tots els assistents a la presentació.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris