cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
20°

Les tisores arriben a Son Pardo

El president de l'Institut de l'Esport Hípic, Nicolau Gómez, traslladà al conseller de Presidència, Antonio Gómez, la necessitat “d'ajustar la plantilla” de l'hipòdrom per acabar amb el dèficit de la instal·lació

Les tisores també arribaran a Son Pardo. L'emblemàtic hipòdrom palmesà no és al·liè a la precària situació econòmica que viu la comunitat autònoma i també es veurà obligat a reduir les despeses per quadrar unes xifres que assenyalen un dèficit d'1.700.000 euros. Així li ho traslladà al conseller de Presidència, Antonio Gómez, el president de l'Institut de l'Esport Hípic de Mallorca, Nicolau Gómez, en una trobada que mantingueren ahir al matí a la seu de la Conselleria i en la qual varen estar acompanyats del president de la Federació Balear de Trot, Joan Llabata, i del cap de Secretaria i Personal de l'Institut, Carlos Sureda.

Nicolau Gómez va informar que, per acabar amb aquesta situació i poder equilibrar els números, es veuran obligats a fer "sacrificis", com ara el "d'ajustar la plantilla". Sobre la possibilitat que s'executi un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) a la instal·lació hípica palmesana, Gómez va dir que "encara" no s'havia concretat res, però va subratllar que és necessari "igualar els ingressos i les despeses del pressupost, que és de 3.770.000 euros". El president de l'Institut va agrair al conseller la predisposició per al diàleg i va dir que la situació actual del món del trot és molt bona en termes esportius, però que travessa moments "molt difícils" en l'aspecte econòmic, amb "molt de dèficit pressupostari" que obligarà a cercar nous recursos.

De [M] a IB3

Un dels aspectes més destacats de la trobada va ser la petició que efectuà el president de la Federació, Joan Llabata, per tal que IB3 agafi el relleu de Televisió de Mallorca com a eix promocional de l'esport nacional en l'àmbit audiovisual, després del tancament de la segona. El conseller de Presidència va transmetre la "total predisposició" del Govern perquè sigui així. Tot i això, va deixar clar que la intensitat d'aquest suport es veurà relativitzat per les directrius que assenyali el nou director general d'IB3.

"Quan es nomenin nous òrgans de direcció serà el moment de restablir els contactes directament amb ells. Com més promoció els poguem donar, millor. Es tracta d'un esport molt arrelat a la nostra terra", va concloure el conseller. Una altre dels aspectes en què es va incidir, i que ja s'ha convertit en un dels reptes clàssics dels rectors del trot a les Illes, és l'apropament del sector turístic al món del trot mitjançant l'organització d'actes. Gómez va indicar que aquesta era una de les vies que s'havien d'explorar per tal d'aconseguir més recursos.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris