algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
23°

Arriba l'Europeu de menadors amateurs

15 joqueis de 15 països diferents competiran en les sis curses de què consta el campionat. El trot balear hi estarà representat pel mallorquí Carles Cruellas

Mallorca es convertirà el cap de setmana en l'epicentre del trot amateur amb la disputa del Campionat Europeu de conductors amateurs, en què prendran part 15 menadors de 15 països diferents. En representació del trot balear, hi participarà el menador mallorquí Carles Cruelles. Aquesta competició internacional, organitzada per la Federació Europea de Conductors Amateurs (FEGAT) i que rep el suport de la Federació Balear de Trot, el Club d'Amateurs i Propietaris i l'Institut de l'Esport Hípic de Mallorca, es disputarà entre avui i demà als hipòdroms de Son Pardo i al Municipal de Manacor.

Aquest campionat consta de sis corregudes -tres a Palma i tres a Manacor-, amb 10 participants cadascuna. Així les coses, cadascun dels 15 joqueis que lluitaran pel trofeu prendran part en quatre de les 6 proves. En total, hi haurà 60 cavalls inscrits en aquestes 6 curses, que estan dividits en dos grups (A i B), segons el nivell dels exemplars, i cada conductor n'haurà de menar un de cada grup tant a Son Pardo com a Manacor. La puntuació en cada correguda, segons l'ordre d'arribada, serà de 13, 11, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4 i 3 punts per a cada participant. Es proclamarà campió d'Europa el menador que sumi més punts en les quatre proves.

El Campionat Europeu donarà el sus en la reunió d'avui vespre a l'hipòdrom de Son Pardo, on es disputaran un total de 9 corregudes. Les tres proves puntuables seran la segona, la quarta i la sisena, i es disputaran sobre una distància de 2.150 metres. La competició continuarà demà al Municipal de Manacor, on es correran 9 curses més. En aquest cas, les proves puntuables seran la primera, la tercera i la cinquena, i es disputaran sobre una distància de 2.050 metres.

Els 15 menadors participants són els següents: Dennis Kristiansen (Dinamarca), Kari Innanen (Finlàndia), Willem Brouwer (Holanda), Brede Oigarden (Noruega), Vitor Nunes de Oliveira (Suïssa), Marian Tux (Alemanya), Dave Molin (Bèlgica), Lars Bergvall (Suècia), Martin Duda (Àustria), Vladimir Varygin (Rússia), Kelemen Tamas (Hongria), Jiri Svoboda (República Txeca), Michel Poirier (França), Carles Cruellas (Espanya) i Volodymyr Kushtal (Ucraïna).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris