algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
14°

El manacorí Jaume Fluxà queda a les portes de la glòria

El menador mallorquí deixà escapar el triomf final quan anava líder en la prova decisiva. El seu cavall, Nommel Crack, fou distanciat i permeté al txec David Dobrovolny endur-se el prestigiós trofeu

Que hi va faltar de poc! El menador manacorí Jaume Fluxà va quedar a les portes de conquerir el Campionat d'Europa d'Aprenents, disputat ahir a l'hipòdrom de Son Pardo, i s'hagué de conformar amb la quarta plaça final. Quan ho tenia tot a favor per endur-se el títol i seguir les passes de Bartomeu Llobet -únic mallorquí que fins ara ha guanyat l'europeu (1992)-, dominant la classificació un cop disputades les tres primeres curses, Nommel Crack, un producte de la seva quadra, fou distanciat en la correguda definitiva i el deixà sense opcions.

La victòria final fou per al menador txec David Dobrovolny amb 38 punts, acompanyat en el pòdium per l'alemany Tim Schwarma (37) i pel belga Lucas Van der Meerch (33), segon i tercer, respectivament. Fluxà només pogué sumar un punt en la cursa decisiva i s'hagué de conformar amb un honrós quart lloc amb 31 punts.

Les coses no començaren del tot malament per al menador manacorí. Jaume Fluxà, a les regnes d'Odisea GS, es classificà en quarta posició en la primera de les quatre proves que integraven el Campionat d'Europa d'Aprenents. El triomf en aquesta correguda, la tercera de la programació de la vetlada nocturna d'ahir, fou per a Sa Nina d'Esfafi, menat pel belga Lucas Van der Meersch, amb un temps d'1.21.2, seguit de Shogun Star, amb el noruec Simen Bremseth (1.21.4); Siurell de Llamp, amb l'austríac Christoph Fischer (1.21.8), i per Odisea GS (1.22.3). D'aquesta manera, Fluxà sumà els seus primers nou punts i quedà a 10 del líder.

En la segona prova de l'Europeu, Fluxà es col·locà líder amb 23 punts, empatat amb el suec Michael Lönborg, gràcies a la segona posició obtinguda en una cursa en la qual conduí el cabriol del producte de la quadra italoibèrica, Ojala AB, amb una marca d'1.20.4. La victòria en aquesta correguda fou per a Noguer Bird, amb Michael Löndborg (1.19.9), mentre que Oportu JR, amb el finlandès Mikael Kopola (1.20.3), i New Index, amb el txec David Dobrovolny (1.21.0) es repartiren la tercera i quarta posició.

El cavall del fins llavors líder, Neta de Froken, fou distanciat, per la qual cosa Lucas Van der Meersch només sumà un punt, quedà amb 20 i caigué al quart lloc de la classificació.

En la tercera prova de l'Europeu, Jaume Fluxà ja destacà com a líder en solitari amb 30 punts amb els set sumats gràcies al sisè lloc que obtingué a les regnes l'egua de la quadra A. Margarita S.F, Gronning Star. La victòria en aquesta prova fou per a Kriss du Mottage (1.18.2), amb l'alemany Tim Schwarma, que gràcies a aquest triomf es col·locà tercer amb 28 punts. Lutin des Essarts, amb el francès Thomas Chalon (1.18.7); Mathieu de Salomon, amb l'holandès Niels Jongejans (1.18.7), i Miladin Peschard, amb el txec Dobrovolny (1.18.8), completaren el quartet guanyador. El suec Lönborg, a les regnes de Thomas Laukko, només pogué ser setè i finalitzà a un punt de Jaume Fluxà quan faltava la darrera prova.

Així doncs, la quarta correguda del campionat ho decidí tot i el destí volgué que l'Europeu volàs per primer pic cap a la República Txeca. David Dobrovolny conquerí el títol fent segon en aquesta cursa a les regnes d'Olga de Font. El txec, que fins aleshores ocupava el quart lloc amb 24 punts, en sumà 14 mésm que el feren campió. La prova fou guanyada per Onada (1.19.5) a les regnes del rus Mikhail Bakilin, campió de l'anterior edició, mentre que el cavall de Jaume Fluxà, Nommel Crack, fallà en el moment més inoportú.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris