algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

New Star Blai s'imposa amb autoritat

El poltre de Can Candil s'adjudicà un Gran Premi Manacor, que dominà des del principi i fins al final

New Star Blai havia après la lliçó. Joan Bauçà, conductor de New Star Blai, no va voler sorpreses i una vegada donada la sortida es va situar al capdavant d'un estirat grup marcant un ritme molt fort, còmode per les seves qualitats. Era seguit en tot moment per Nelca i Nord AF. La correguda no experimentà canvis a les primeres posicions i s'arribà a la recta final amb New Star Blai, Nelca i Nord AF lluitant pel triomf. Nelca es va obrir cap a l'exterior en un intent de superar New Star Blai, però al poltre de Joan Bauçà li sobraven forces per aguantar. No va tenir gaire dificultats i aconseguí anotar-se el triomf i adjudicar-se així la 50a edició del Gran Premi Manacor.

La darrera gran prova de la jornada fou el Premi Felanitx, reservat als millors importats. Geltyss Speed fou el gran protagonista. A regnes de Miquel Mestre, Geltyss Speed va rodar en solitari a un ritme d'1.16.1, la millor marca de la reunió.

L'horabaixa havia començat molt abans, ja amb les grades plenes, amb els triomfs de Memorial Kid i Malu CS. Acte seguit, tingué lloc el premi Capdepera, reservat als poltres de dos anys que debutaven a la pista manacorina. El gran protagonista fou Oficial Prim, un fill de Gulliver i Elising Lady, que a regnes de Mateu Riera va controlar la prova en tot moment i només va ser inquietat als metres finals per Odin Black GS, marcant un i altre idèntic registre (1.24.4).

Seguidament es disputà una nova prova reservada per a poltres de tres anys, que es va resoldre amb una ajustada arribada entre Nabila Cat i Noble Twist, que creuaren la meta per aquest ordre trotant a 1.23.7.

La sisena prova del programa d'horabaixa és el premi Petra, reservat als millors nacionals, una cursa molt igualada que va controlar en tot moment, Melicotó d'Arc, però a falta de 300 metres per a l'arribada era superat per Jovençana DP, que amb una espectacular arribada es va imposar per la mínima a Max Fortuna PV, Herba Colça i Last Tango, mentre que Melicotó d'Arc pagava l'esforç inicial i no es classificava entre els primers.

La sessió matinal de la Gran Diada Hípica del Municipal de Manacor tenia com a prova més destacada el premi Artà, correguda reservada als efectius que no han tingut cabuda al Gran Premi Manacor. Sis efectius en línia de sortida i només tres creuaren la meta, ja que la meitat foren distanciats per galopar. La prova fou controlada en tot moment per la favorita Nit de Llevant, que a regnes de Toni Frontera es va situar ràpidament als primers llocs, seguida en tot moment per Nuvolari i Naomi. En el transcurs de la darerra volta, Nuvolari era distanciat per galopar, deixant el terreny lliure, perquè Nit de Llevant s'anotàs la primera victòria dins el Municipal trotant a una mitjana d'1.23. Naomi, a 1.23.7, i Nely Pança, ja més endarrerit, seguiren la guanyadora.

Destaca que a la correguda estel·lar de la matinal, Javaki d'Argent, amb Toni Tur, tornava a fer una gran exhibició, plantant-se a la línia de meta en solitari superant amb sis dècimes el segon classificat, Oliveur du Roi, que entrava emparellat amb Krak Mutin. El guanyador va trotar a una mitjana d'1.18.1.

Pel que fa a la resta de prova de la sessió matinal, s'ha de destacar el triomf del debutant Net Benvengut al premi Sant Jordi, reservat als poltres de tres anys, amb un discret registre d'1.24.2, dues dècimes per davant Nitani Vent i Noguer Bird.

El número 1 del trot balear, Joan Antoni Riera «Es Boveret», va resultar lesionat a la segona prova de l'horabaixa quan es va veure involucrat en un accident abans que es donàs la sortida a la prova. Les contusions que patí, si bé no tenen gravetat, li impediren tornar a pujar sobre el cabriol. Així, Nemo Mio, que havia de ser menat per Joan Antoni Riera, fou conduït per U. Wieland.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris