algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
17°

Mallorca presenta l'Europeu a Vincennes

Andreu Artigues, Nicolau Tous i Francesc Buils publicitaren el Campionat al santuari del trot

El Campionat d'Europa de Professionals serà una festa. Mallorca presentà dimarts vespre a l'hipòdrom de París-Vincennes el Camionat d'Europa de trot per a professionals, que tindrà lloc a Son Pardo els dies 12 i 13 d'aquest agost. Andreu Artigues, president de la Federació Balear de Trot; Nicolau Tous, president de l'Institut de l'Esport Hípic de Mallorca; i Francesc Buils, conseller de Presidència del Consell de Mallorca, formaven l'expedició mallorquina al santuari del trot.

La prova tindrà la participació de 14 països i, de moment, ja són 140 els cavalls inscrits. El mallorquí Joan Antoni Riera serà el representant espanyol. El menador manacorí totalitza més de 2.000 victòries i ja s'imposà en el Campionat d'Europa del 1995. A més, va aconseguir també la tercera plaça al Mundial del mateix any.

La delegació balear fou rebuda tot just arribar a Vincennes per Jacques Chartier, secretari tècnic de la Federació Francesa de Trot i delegat general de la Unió Europea d'aquest esport. En el transcurs del sopar oficial de la comitiva balear, i mentre tenia lloc la reunió programada, Artigues, Tous i Buils presentaren el projecte a Chartier, que anava acompanyat d'Arnaud Ferragu, director de relacions internacionals de la PMU.

La delegació mallorquina informà també de la marxa de l'organització Dominique de Bellauige, president de la Federació Francesa i de la Unió Europea de Trot, el qual mostrà la seva satisfacció per la feina duita a terme.

Així mateix, la representació balear informà del projecte Jean Michel Bazire, considerat ara com ara el millor menador del món, i que vindrà per agost a Mallorca a fi de participar en l'Europeu.

La jornada fou completa per a la delegació illenca, ja que Andreu Artigues i Francesc Buils foren entrevistats en directe per Equidia, el canal d'informació cavallista que emet via satèl·lit per a tot Europa. Artigues remarcà la importància de l'esdeveniment i l'esforç organitzatiu que suposa. Francesc Buils, per la seva banda, destacà el potencial turístic del món del trot i s'atreví a pronosticar la bona actuació de Joan Antoni Riera.

Vincennes
L'hipòdrom de Vincennes és el santuari del trot. La immensa majoria de cavallistes mallorquins hi han acudit en una ocasió o una altra. Dimarts, i per fomentar l'assistència, la reunió de set corregudes s'anomenava Nocturne Tropicale. Així, hi havia un tast de productes tropicals i s'amenitzà la vetlada amb música en directe del Carib. Vincennes no té res a veure amb els hipòdroms de les Illes. En unes instal·lacions netes, gairebé luxoses, els aficionats presencien les proves mentre sopen en algun dels restaurants.

Una pantalla gegant permet seguir les corregudes amb detall. La reunió fou bona, però la comitiva balear estava pendent dimarts de la presentació del Campionat d'Europa per a Professionals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris