algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

La Copa Davis es disputarà a la plaça de Toros de Palma

L'eliminatòria es disputarà del 9 a l'11 d'abril contra Holanda

La Reial Federació Espanyola de Tennis oficialitzà ahir horabaixa que Palma acollirà els quarts de final de la Copa Davis de tennis. L'eliminatòria tindrà lloc els dies 9, 10 i 11 d'abril a la plaça de Toros de Palma i el rival, com se sap, serà Holanda.

La Federació espanyola finalitzà ahir mateix el procés de recollida i estudi de la documentació entregada per les diferents candidatures. Palma comptava amb el suport dels tennistes mallorquins Carles Moyà i Rafel Nadal, que s'han convertit en els grans ambaixadors de la candidatura mallorquina.

En canvi, Juan Carlos Ferrero, mitjançant el seu entrenador, va donar suport a Alacant. Així mateix, els capitans de l'equip espanyol, coneguts amb el nom de G-3 -Avendaño, Arrese i Perlas- s'inclinaren des del primer moment per Palma, malgrat que no pogueren expressar les seves preferències de manera pública. La plaça de Toros de Palma és un escenari prou conegut dins el món del tennis professional, ja que fou l'escenari del Mallorca Open de l'ATP entre els anys 1998 i 2001.

Les instal·lacions, que tenen una capacitat per a 11.500 espectadors, són ideal per acollir una competició tennística, com ho demostra el fet que l'ATP distingí el Mallorca Open anys enrere com el de millor organització. El president de la Federació Espanyola, Agustí Pujol, contrari inicialment que la plaça de Toros acollís la Davis, ha hagut de cedir davant la bona oferta organitzativa i l'historial que té dins el circuit mundial el recinte de Palma.

El Govern balear decidí ahir mateix i de manera conjunta amb la Federació Espanyola quin serà l'organigrama directiu de l'eliminatòria. Estarà encapçalat per un mànager general, que nomenarà directament la Federació. El Govern, per la seva part, ha escollit Alberto Tous perquè exerceixi de mànager i dirigeixi l'eliminatòria.

L'organigrama es completa amb dos executius, un en representació del Govern i un altre de l'Ajuntament de Palma. En tot cas, tota l'organització i la feina compta amb la supervisió general de la Federació Internacional de Tennis, que és realment l'organitzadora d'aquesta competició. El procés d'elecció de Palma ha estat molt lluitat, ja que altres candidatures havien fet també una aposta clara i decidida per acollir els quarts de final. Marbella, Santa Cruz de Tenerife, Alancant i Jerez de la Frontera han estat finalment derrotades per Palma.

Les obres d'adequació del recinte han de començar de manera immediata, ja que l'eliminatòria és a prop i la construcció de la pista central per part de l'empresa mallorquina Puigserver requereix el seu temps. Andreu Puigserver, com se sap, és el responsable de la construcció de totes i cada una de les pistes de tennis de terra on juga l'equip espanyol com a local. Evidentment, també s'haurà d'habilitar una pista d'entrenament.

La plaça de Toros de Palma és de bon record per a Juan Carlos Ferrero, ja que fou aquí on guanyà el seu primer torneig del circuit ATP. En canvi, Carles Moyà mai no ha aconseguit el triomf. El jove Rafel Nadal, per la seva part, encara no ha tingut l'oportunitat de jugar un partit oficial.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris