cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
27°

Es comencen a emetre els Certificats Covid Digital

Des d'aquest dilluns ja es pot accedir al Certificat Covid Digital de la Unió Europea (UE), des de l'Estat espanyol. Tots els ciutadans residents a l'Estat espanyol ja el poden sol·licitar ha anunciat el Ministeri de Sanitat en un comunicat.

El Certificat començarà a ser obligatori des de l'1 de juliol, per la qual cosa l'Estat espanyol s'ha avançat en més de 20 dies a la data fixada per les autoritats europees. El Ministeri de Sanitat ha destacat que això ha estat possible gràcies a «l'esforç» i el «treball conjunt» del departament i les comunitats autònomes.

L'expedició d'aquests documents digitals es farà de manera «progressiva» i durant el mes de juny estarà en període de proves.

Segons ha informat el Ministeri que dirigeix Carolina Darias, aquesta setmana la majoria de les comunitats autònomes començaran a emetre certificats digitals parcials per a acreditar algunes de les condicions, com haver-se vacunat o haver superat la malaltia.

En els pròxims dies i setmanes, les comunitats autònomes aniran oferint cada vegada més funcionalitats d'aquest Certificat amb l'objectiu que el dia 1 de juliol totes puguin emetre en electrònic i presencial certificats que acreditin les tres circumstàncies: vacunació, recuperació i resultat negatiu de proves diagnòstiques.

«Gràcies al treball dels professionals del Sistema Nacional de Salut, tant del Ministeri com de les comunitats autònomes, serà possible que en poc més d'un mes, milions d'espanyols puguin disposar d'aquest Certificat per a facilitar la seva mobilitat internacional», ha subratllat el secretari General de Salut Digital, Informació i Innovació, Alfredo González Gómez.

«Es posa així de manifest, tant l'enorme potencial de les noves tecnologies aplicades a la salut, com l'excel·lent col·laboració existent entre el Govern d'Espanya i les comunitats autònomes», ha postil·lat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris