algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
19°

[VÍDEO] Homenatge improvisat de xeremiers mallorquins a Jordi Cuixart

Aquest divendres vespre, a la barriada barcelonina de Gràcia es va produir un d'aquells moments emotius que posen la pell de gallina no només a qui els protagonitza, sinó a tothom que els presencia.

Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural i empresonat per raons polítiques, gaudia del primer dia del règim de tercer grau que se li ha aplicat, fent una volta amb els seus fills pel barri de Gràcia. La gent que era pel carrer o als balcons de casa, a mesura que l'identificaven, l'aplaudia. Els aplaudiments varen despertar la curiositat d'un grup de xeremiers mallorquins que eren per la zona i en veure que eren de reconeixement a Cuixart, decidiren afegir-s'hi fent sonar els seus instruments. Un Jordi Cuixart visiblement emocionat, els ho agraí i gaudí del moment ballant amb els seus fills.

Els xeremiers s'han desplaçat a Barcelona per mantenir el caliu encès de la festa de Sant Antoni a Gràcia que s'hi celebra el darrer cap de setmana de gener des de l'any 1992.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Pep, fa dervers d'un any

Defensant delincuentes, guarda de soplagaitas !!!
Visca Balears y visca es Mallorquí !!!

Valoració:-3menosmas
Per Monja, fa dervers d'un any

Meam si ho entenem tots:
Els barcelonins, no són lleidatans, ni Gironès os, ni mallorquins, ni menorquins,
Els lleidatans, no són barcelonins ni valencians ni alacantins
Els menorquins, no són mallorquins, ni gironins ni valencians ni tarragonins
Els eivecencs, no són mallorquins, ni menorquins ni formenterencsPERÒ, TOTS SOM CATALANS!!!

Valoració:5menosmas
Per Mentalitat de franquistes, fa dervers d'un any

Tantes poques feines tenen, que no els basta haver tudat els diaris en Castellà amb les seves "fatxaries", que també han d'invadir els diaris en llengua catalana, per embrutar los amb mentides, consignes feixistes i insults a la gent que va de bona fe?

Valoració:3menosmas
Per Rabieta que te menja!, fa dervers d'un any

Quina ràbia que tenen qui no pot canviar la història i que no ens pugui fer claudicar de la veritat!

Valoració:4menosmas
Per transcriptor ||*||, fa dervers d'un any

Del blog "Etziba Balutxo..." de Bartomeu Mestre i Sureda"[...]Jo mateix, nascut a Felanitx, sóc català. Tan català com Pere Oliver i Domenge, com Nadal Batle, com Miquel Bauçà o com Miquel Barceló. Ho som, talment l'algaidí Pere Capellà, en Mingo Revulgo, quan l'any 1935 escrivia: “Jo sóc mallorquí i és la meva glòria/ esser català per la meva història!”. Sóc català, perquè faig part de l'àmbit lingüístic, cultural i geogràfic que abasta la nació catalana[...]"http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoració:3menosmas
Per transcriptor ||*||, fa dervers d'un any

"Els anys de la República van estar marcats, a Felanitx, per la forta personalitat de Pere Oliver Domenge, mallorquí de nació catalana, [...], independentista, militant de l’Esquerra Republicana Balear. I un gran alcalde. El 1908 l’apotecari Barceló just tenia vint-i-dos anys quan va publicar, al setmanari El Felanigense, això: “Sa olvidat [...] de que nostros avantpassats al peu dels documents oficials y seguit á la firma, posaven les següents paraules, Catalá de Mallorques, y dich que sa n’ha olvidat, perque de lo contrari no afirmaria qu’els mallorquins no som catalans, afirmació tant absurda com si jo ara digués qu’els mallorquins no som llatins.”
Però el text més conegut de Pere Oliver sobre la qüestió nacional és la conferència que pronuncià el 1916 en el Casal Catalanista de Sants ‘els Segadors’, publicada anys després amb el títol La catalanitat de les Mallorques. En aquella ocasió l’apotecari felanitxer apostrofà els catalans del Principat amb les paraules següents: “Catalans conscients, oïu-me: les Mallorques són catalanes. Per amor a la veritat, per deler de justícia, per la fretura d’alliberació que havem, ens cal reintegrar, incorporar al llinatge de Catalunya, a la pròpia valor social, les xamoses Balears, les illes volgudes, que no són ni poden ésser colònies ni possessió d’altres pobles, car són la pròpia substància, la pròpia sang, de la Catalunya malaurada, de la Catalunya triomfadora.”
http://joancalsapeu.wordpress.com/2011/04/14/el-felanitx-republica-de-pere-oliver-domenge/

Valoració:1menosmas
Per transcriptor ||*||, fa dervers d'un any

«¿Som catalans els mallorquins? Qui el negarà, aqueix fet, en no ser un ignorant presumit? Sols una ignorància supina explica que hi hagi pogut haver un periòdic que tractàs de posar en ridícul això dels catalans de Mallorca. El malanat autor hauria fet molt bé d’estudiar una mica lo que s’atreví a ridiculitzar. (…) La nostra nacionalitat és la catalana." Antoni Maria Alcover (1909)
http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoració:3menosmas
Per transcriptor ||*||, fa dervers d'un any

«Tot el meu passat que la història allunya
el tenyeix de glòria la Gran Catalunya
Jo sóc mallorquí i és la meva glòria
esser català per la meva història!» Pere Capellà (1935)http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoració:4menosmas
Per Pepe, fa dervers d'un any

“Jo som ben Mallorquí, Catalá res de res i si no te va be, puja aquí i voras Porto Pi”

Valoració:-21menosmas
Per De Salses a Guardamar, fa dervers d'un any

La proposta de Josep Guia la podeu llegir a:
https://www.academia.edu/2486699/%C3%89s_molt_senzill_digueu_li_Catalunya?auto=download

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente