cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
22°

[VÍDEO] Baleària inaugura un innovador 'fast ferri', el primer del món amb motors a gas natural

Imatge del vaixell 'Eleanor Roosevelt' de Baleària que serà propulsat per motors a gas.

Baleària

El primer 'fast ferri' del món per a passatgers i càrrega propulsat per motors de combustió interna a gas natural, l'Eleanor Roosevelt de Baleària, va ser inaugurat divendres a les drassanes Armon de Gijón. Està previst que aquest innovador vaixell comenci a operar el primer trimestre de 2021. Es tracta d'un vaixell pioner a escala mundial que ha comptat amb la participació de destacades empreses internacionals i ha suposat una inversió de 90 milions d'euros.

«L'Eleanor Roosevelt suposa per a Baleària la culminació de l'esforç de tots els equips per a tenir el primer catamarà propulsat per motors a gas, una fita de sostenibilitat i innovació», ha assenyalat Adolfo Utor, president de la companyia. Utor ha destacat a més que el vaixell «ha incorporat novetats per adaptar-se al context actual de crisi sanitària, tenint en compte la distància entre butaques, uns passadissos més amplis i la digitalització, per a garantir major seguretat». Per part seva, el president de Armon, Laudelino Alperi, ha destacat que la construcció del 'fast ferri' «significa una fita històrica per a la drassana» i ha agraït a Baleària «la confiança dipositada per tal de poder participar en aquest projecte innovador i pioner en l'àmbit mundial».

L'Eleanor Roosevelt serà també el 'fast ferri' de major eslora del món. En concret, el vaixell té 123 metres d'eslora i 28 de mànega, capacitat per a 1.200 passatgers i una bodega per a 500 metres lineals de camions i 250 turismes, o alternativament 450 turismes.

L'estratègia de flota de Baleària implica invertir 380 milions d'euros en 9 vaixells que poden navegar a gas. L'ús d'aquest combustible implica una reducció considerable de les emissions (amb una millora immediata en la qualitat de l'aire i l'efecte d'hivernacle) i de la contaminació acústica. En concret es redueixen en un 30% les emissions de Co2, en un 85% les de NOx, i s'eliminen les de sofre i partícules.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris