muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín:
13°

Andorra sí que farà tests a alumnat i professorat abans que comenci el curs

174705

El ministre de Salut d'Andorra, Joan Martínez Benazet, i la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, varen explicar, aquest passat dijous, el protocol dissenyat des d’ambdós ministeris per al retorn a les aules d’aquest setembre.

Per tal que aquest retorn a les aules es faci reduint al màxim la possibilitat de contagis, Martínez Benazet ha indicat que es farà un cribratge massiu a tots els alumnes majors de sis anys i a tot el personal docent –incloent-hi també els adults que no són professors però que entren en contacte amb els estudiants, com ara personal de menjador– la setmana abans que comencin les classes. Per permetre que tots puguin fer-se les proves, el retorn a l’aula es farà de manera esglaonada: així, es manté el dia 9 de setembre com la jornada d’inici de curs per als alumnes de primària i s’estableix el dia 14 com el dia de retorn per als de secundària.

El titular de Salut ha indicat que el cribratge, gratuït i voluntari, permetrà «que entre els grups de convivència es puguin aixecar les mesures que actualment són d’aplicació, com l’ús de la màscara i la distància interpersonal». Això sí, si hi ha alumnes o professors que decideixen no fer-se les proves, aquests no podran interactuar amb la resta de la classe i hauran de mantenir aquestes mesures durant 14 dies, el temps màxim d’incubació del virus.

Martínez Benazet ha apel·lat a la corresponsabilitat de la societat per poder aturar el virus, i ha demanat que les proves es facin d’una manera massiva. Les famílies rebran una carta on se’ls indicarà quins dies poden realitzar-se el test i on. El cribratge, que es farà en stoplabs habilitats, consistirà en dos proves: una diagnòstica, per saber si la persona està infectada en aquell moment, i una d’anticossos. Per tant, el cribratge servirà, a més, per tenir una visió de l’estat immune de la població. La voluntat de l’Executiu és que aquestes proves es puguin repetir de manera periòdica.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per 77, fa 5 mesos

77.000 personas.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris