algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 19°
26°

Creen VDJOC, una base de dades interactiva de videojocs en català

La Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya ha creat VDJOC, una base de dades interactiva de videojocs que tenen l’opció de llengua en català, amb l’objectiu de mostrar-ne la disponibilitat, encara molt deficitària, impulsar-ne el consum i sobretot promoure que l’oferta en català d’aquests productes tecnològics sigui creixent.

Aquest aparador dels videojocs comercials disponibles en català s’actualitzarà permanentment. Els usuaris i les empreses poden fer arribar els jocs que poden ser incorporats a la base de dades a través d’aquest formulari.

VDJOC agrupa una cinquantena de videojocs en llengua catalana organitzats en 12 categories: acció-aventura, arcade, esports, estratègia, infantils, jocs seriosos (serious games), musical, plataformes, rol, simulació, terror i trencaclosques. Ofereix un cercador per facilitar-ne la consulta, que també permet el filtratge per categories. Cada videojoc té una fitxa informativa amb l’estudi que l’ha desenvolupat, el gènere, les plataformes a través de les quals es pot jugar, l’edat recomanada, el tràiler i l’accés al web del joc.

Públic jove i en augment

Els darrers anys es constata que creix el consum dels videojocs, especialment entre el públic jove. El 47% de la població de 14 anys o més ha jugat a videojocs els darrers 3 mesos, segons l’Estadística de participació cultural de Catalunya que realitza el Departament de Cultura anualment. El consum de videojocs ha crescut des del 2017 en què era del 36,5% i el 2018 que era del 39,6%.

El 2019, l’idioma de més consum en els videojocs a Catalunya ha estat el castellà (63,7%), seguit de l’anglès (28,9%), a molta distància del 5,5% de la disponibilitat en català.

El suport més habitual per jugar és el mòbil (69,4%), que creix com a suport del joc des del 2017 que era del 56,7% i el 2018 que era el 59,4%. En segon lloc, a molta distància, la videoconsola (25,9%).

Per impulsar la presència del català en els videojocs, Política Lingüística disposa d’una línia de subvencions per a la incorporació de la llengua catalana en productes tecnològics oberta a les empreses del sector.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guillem, fa 11 mesos

Bona iniciativa, esperem que el nombre de jocs vagi creixent (com a jugador, li tindré l'ull a sobre).

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris