nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Instagram elimina els likes a tot el món per «millorar el benestar emocional dels usuaris»

Instagram va començar la mesura per sorpresa, com un experiment en un petit grup de països. Es tractava d'eliminar els 'likes' de les fotos. En lloc d'una xifra, els usuaris veien la següent fòrmula: «Aquesta foto agrada a aquesta persona i a d'altres». Canadà va ser el primer i després va arribar a Austràlia, Itàlia, Irlanda, Japó, Brasil i Nova Zelanda.

Pocs mesos i molts rumors després, la plataforma va anunciar que estendria la idea a tot el món. Tot un gir en les regles del joc que a Mallorca s'ha començat a aplicar a poc a poc: mentre hi ha usuaris que ja no veuen els 'likes' dels altres, n'hi ha que encara no han notat cap canvi. Sigui com sigui, veure els 'likes' dels altres és un privilegi en extinció.

Segons el cap de la plataforma, Adam Mosseri, l'objectiu del canvi és millorar el benestar emocional dels usuaris, especialment els més joves. Això, després de les crítiques que els assenyalen com la xarxa social més perjudicial per a l'autoestima dels adolescents. «No volem que Instagram sigui una competició. Volem treure-li pressió», va argumentar Mosseri en l'anunci oficial.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris