algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
15°

Multa milionària a YouTube per recopilar dades de nins sense consentiment dels pares

05-09-2019

YouTube, la plataforma de vídeo filial d'Alphabet, al seu torn propietària de Google, ha estat multada als Estats Units amb 170 milions de dòlars (154 milions d'euros) per haver recopilat dades de nins sense el consentiment dels seus pares, segons ha informat aquest dimecres la Comissió Federal de Comerç, que ha aprovat la sanció per tres vots a favor i dos en contra.

En concret, Google i YouTube hauran de pagar 136 milions de dòlars (123,5 milions d'euros) a la FTC i altres 34 milions de dòlars (30,9 milions d'euros) a Nova York per haver violat la llei de protecció de la privacitat en línia dels nins. Es tracta de la major multa imposada per incompliment d'aquesta norma des que va ser aprovada el 1998.

D'acord a l'acusació de la Comissió Federal de Comerç i la Fiscalia de Nova York, YouTube va incomplir la llei en recopilar informació dels usuaris de canals de YouTube dirigits específicament a un públic infantil sense notificar als pares ni rebre el seu consentiment.

La llei de protecció de la privacitat en línia dels nins especifica que les pàgines web i els serveis en línia adreçats a nins hauran d'informar de les seves pràctiques i obtenir el consentiment dels pares abans de recopilar informació personal de tots els nins menors de 13 anys.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris