nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

El portal web de l’Ajuntament de Palma, el més accessible dels 196 analitzats

L’Observatori d’Accessibilitat Web del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública ha distingit el portal web de l’Ajuntament de Palma com el més accessible dels 198 portals web de diferents administracions analitzats durant el mes de juliol. En concret, el portal web és el número 1 en accessibilitat dels 48 portals d’Ajuntament de capital analitzats.

L’Informe sobre accessibilitat web dels portals ajuntaments de tot l’estat atorga una nota mitjana al web www.palma.cat de 9,98 sobre 10. Així, l’Observatori d’Accessibilitat felicita l’Ajuntament per mantenir el nivell d’accessibilitat i per «la dedicació» que es presta a aquest aspecte. Cal recordar que al darrer anàlisi realitzat el mes de novembre el portal va obtenir una puntuació de 9.52 punts i llavors Palma assolí el número 10 del rànquing.

El regidor d’Economia, Hisenda i Innovació, Adrian García, agraeix la bona feina que ha fet amb aquest sentit l’equip web. «Aquest èxit és fruit de la bona feina que està fent l’Institut Municipal d’Innovació», diu el regidor.

L’anàlisi que realitza de forma periòdica l’Observatori d’Accessibilitat avalua diferents espais de la web i analitza l’existència d’alternatives textuals, l’ús d’encapçalaments, de llistes, les taules de dades, l’agrupació estructural, separació de continguts i presentació, la identificació de l’idioma principal, identificació de canvi d’idioma, contrast suficient, secció d’accessibilitat, navegació amb Javascript accessible, compatibilitat, etc. Es tenen en compte 20 verificacions d’accessibilitat, que contemplen els principals aspectes d’accessibilitat que una pàgina web ha de complir.

La realització d’anàlisis periòdiques per part de l’Observatori permet conèixer el grau de compliment i veure com es va evolucionant al llarg del temps i aconseguir afiançaar un nivell òptim de compliment.

Aquesta millora progressiva de l’accessibilitat al portal web municipal s’emmarca dins la voluntat de l’equip de govern d’apostar per garantir l’accessibilitat en tots els àmbits, una feina transversal de totes les àrees, amb iniciatives com la posada en marxa de l’Oficina de l’Accessibilitat a l’àrea d’Infraestrutures, actuacions de supressió de barreres arquitectòniques als carrers i instal·lacions municipals, etcètera.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris