algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Les Illes participen activament en la reintroducció de l'àguila peixatera al País Valencià

Una àguila peixetera cuida el seu niu.

CAIB

El Servei de Protecció d'Espècies de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ja ha seleccionat un poll d'àguila peixatera, nascut a Menorca, per formar part del projecte de reintroducció d'aquesta au al País Valencià. En aquests moments, segons ha explicat el Govern, «es valora la idoneïtat d'extreure un segon poll d'un niu de Cabrera, on la població disposa de set parelles territorials».

Els polls seran traslladats al Centre de Recuperació de Fauna de les Illes Balears a Mallorca (COFIB-Santa Eugènia), on seran alimentats pels tècnics del centre en condicions controlades. Al COFIB hi seran fins al moment que compleixin 30 dies d'edat, moment en el qual viatjaran a València per dur a terme l'alliberament campestre o assistit. Aleshores començarà el seu periple amb avió i unes cistelles especials cap a terres valencianes.

La Direcció General d'Espais Naturals i Biodiversitat es va oferir a entregar dos polls d'àguila peixatera cada any (durant el 2019 i 2020) per destinar-los al Pla de Reintroducció de l'àguila peixatera al País Valencià una vegada es va concloure que l'extracció de dos polls a l'any no posaria en risc la població actual.

La Generalitat Valenciana havia sol·licitat la col·laboració del Govern després d'una primera reunió, el maig de 2018 (on també van participar la Generalitat de Catalunya, la Junta d'Andalusia, i diversos investigadors i membres d'organitzacions conservacionistes) en la qual es va arribar a l'acord de reintroduir l'àguila peixatera en l'entorn del Cap de Sant Antoni (Alacant), per reconnectar la població balear amb la peninsular.

Posteriorment, es va dur a terme una anàlisi i simulacions de l'extracció de dos polls d'àguila peixatera de la població de les Illes Balears (a càrrec del Dr. Miguel Ferrer i de la Fundació Migres) on queda reflectit que l'extracció de dos polls l'any no posaria en una situació de compromís la població balear i que permetria que aquesta seguís creixent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris