cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
20°

Consum presenta els actes amb motiu de la setmana del consumidor

El Govern ha presentat la setmana d'actes per commemorar el Dia Mundial de les Persones Consumidores (15 de març).

CAIB

La Direcció General de Consum ha presentat aquest dissabte la setmana d'actes per commemorar el Dia Mundial de les Persones Consumidores (15 de març). Com cada any, estan prevists actes a totes les illes, des de l'11 al 25 de març. L'objectiu, tal com han explicat, és informar «sobre la defensa en la protecció dels drets dels consumidors».

Per aquesta raó, s'ha preparat un envelat amb informació sobre diferents sectors quant a la defensa i la protecció dels consumidors, com són el transport aeri o les telecomunicacions, sectors que agrupen la gran majoria de reclamacions. A més, s'informarà els usuaris sobre com poden posar una reclamació o una denúncia davant la vulneració dels seus drets.

Tal com ha explicat el Govern, també s'indicaran, a través del taller «Mira, mira», els productes que la inspecció de consum ha retirat del mercat dins la xarxa d'alerta i control de mercat. Aquest taller vol conscienciar la ciutadania «dels possibles riscs i problemes que pot generar el fet de comprar articles que no compleixen amb els requisits de la normativa que estableix el mercat».

Agenda
La setmana dels consumidors en comença dilluns que ve, 11 de març, a la seu de la Conselleria de Salut, on es presentarà la memòria de Consum 2018, que inclou dades sobre reclamacions, inspeccions, sancions i arbitratge.

També aquest mateix dia, a la plaça d'Espanya del municipi de Llucmajor, des de les 10 h i fins a les 14 h, els tècnics de consum exposaran a l'envelat del Dia Mundial de les Persones Consumidores els productes insegurs retirats del mercat. A més, informaran dels serveis que ofereix l'Oficina d'Atenció al Consumidor.

L'envelat de Consum també serà present dimarts 12 a Ciutadella (Menorca), dimecres 15 a Palma (Mallorca), dilluns 18 a Sant Francesc (Formentera) i dissabte 23 a Sant Josep (Eivissa).

El darrer dia de celebració servirà per commemorar els 25 anys de la Junta Arbitral de Consum de les Illes Balears, un acte en el qual es reconeixerà la tasca de les primeres empreses adherides a la Junta Arbitral.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris