cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 16°
16°

La candidatura de 'Pedra en Sec', declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat

La Conselleria de Cultura del Govern ha estat la coordinadora de l'adhesió de les Illes Balears a la candidatura internacional de 'Pedra en Sec' juntament amb els Consells de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera.

La tècnica constructiva tradicional de la pedra en sec a partir d'aquest dimecres forma part de la llista del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Els territoris que han participat de la candidatura són Xipre, Grècia (dels quals ha sorgit la iniciativa de la presentació), l'Estat espanyol, Suïssa, Itàlia, França, Croàcia i Eslovènia. Les comunitats autònomes de l'Estat que s'han sumat a la candidatura, a més de les Illes Balears, són: Galícia, Astúries, Catalunya, Extremadura, Aragó, País Valencià i Andalusia.

Aquesta candidatura reconeix l'art, el coneixement i la tècnica de la pedra en sec, i aquesta declaració per part de la UNESCO suposa una major protecció de l'ofici que encara avui es manté viu, sense que hi hagi hagut un tall generacional, a molts d'indrets de les Illes Balears.

Les tasques a favor de la candidatura, sempre coordinades des de la Conselleria de Cultura del Govern, s'han centrat especialment en la declaració com a BIC de la tècnica de la pedra en sec per cada illa i en el reconeixement i adhesió d'institucions, organismes, particulars i altres entitats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris