cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
22°

L'Hospital Son Llàtzer difon i garanteix els drets dels infants prematurs

Imatge dels cartells que decoren Son Llàtzer.

CAIB

Amb motiu del Dia Mundial de l'Infant Prematur, l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha organitzat per a aquest cap de setmana diferents activitats amb l'objectiu de reconèixer, difondre i garantir els drets del prematur i de la seva família i col·laborar en la reducció de la prematuritat i les seves conseqüències.

Tots els anys, el 17 de novembre es commemora el Dia Mundial de l'Infant Prematur, que recorda que cada any es registren almenys 15 milions de parts prematurs. La jornada, segons ha explicat el Govern, té l'objectiu «d'informar sobre la importància de tenir cura dels infants nascuts abans de la setmana 37 de la gestació».

El lema d'aquest any està relacionat amb el tercer dels deu drets del prematur, que estableix que 'El nounat prematur té dret a rebre atenció d'acord amb les seves necessitats, considerant les seves setmanes de gestació, el seu pes en néixer i les seves característiques individuals, pensant en el seu futur'.

Tal com han explicat, en la prematuritat, que augmenta a tot el món, intervenen factors biològics, ambientals i socials. «Entre les causes més freqüents del part prematur figuren l'embaràs múltiple, les infeccions i les malalties cròniques, com la diabetis i la hipertensió, encara que sovint no s'identifica la causa», ha assenyalat el Govern.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris